Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2022, 18:30
Čas čítania 1:24
Richard Balog

Sú to kostýmy z filmu Duna alebo nová kolekcia od Louis Vuitton? Takto vyzerá móda z budúcnosti

Sú to kostýmy z filmu Duna alebo nová kolekcia od Louis Vuitton? Takto vyzerá móda z budúcnosti
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON
Uložiť Uložené

Nicolas Ghesquière navrhol novú kolekciu ako odraz, respektíve kontaktný bod medzi svetlom a ľuďmi.

Sezóna letných dovoleniek sa blíži a v prípade, že už teraz plánuješ, čo budeš nosiť, pozorne čítaj ďalej. Vedenie módneho domu Louis Vuitton predstavilo kolekciu Cruise 2023, ktorá je určená do hotelových rezortov na pobreží. 

Kreatívny riaditeľ francúzskej značky Nicolas Ghesquière zostal verný vlastnej myšlienke, že budúcnosť je teraz, a navrhol siluety, ktoré sú ako vystrihnuté zo sci-fi postapokalyptických filmov. Prehliadka sa uskutočnila v Kalifornii a v hľadisku nechýbali známe tváre vrátane Chloë Grace Moretz, Emmy Roberts alebo Mirandy Kerr.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Odporúčané
Toto sú najlepšie cestovné tašky na festival aj do 5-hviezdičkového hotela Toto sú najlepšie cestovné tašky na festival aj do 5-hviezdičkového hotela 12. mája 2022, 18:30

Ghesquière využil hru svetla a tieňov, aby zachytil teplotný vývoj počas dňa. Svoju rolu zohral aj areál Salk Institute for Biological Studies, ktorý ponúkol veľkolepé kulisy. Nebolo to po prvý raz, čo renomovaný návrhár stavil na veľkolepú architektúru. V minulosti predstavil modely v Niteroi Museum (Rio de Janeiro) alebo v Bob Hope House (Palm Springs). 

V Kalifornii sme videli 56 kompletných siluet, ktoré by sa nestratili ani medzi kostýmami vo filme Duna. Ghesquière oživil svoju posadnutosť vedecko-fantastickou literatúrou, ktorú spojil s retro športovým štýlom z obdobia 80. rokov.

Modelky na móle pôsobili ako neohrozené bojovníčky v dokonalom maskovaní a s nebezpečnými zbraňami v podobe doplnkov, obuvi aj kabeliek. Zásluhy na vzhľade jednotlivých doplnkov má umelkyňa Yayoi Kusama, ktorá kolekciou oslávila 10. výročie spolupráce s módnym domom Louis Vuitton. 

Detailné zábery extravagantnej obuvi s popruhmi v metalických odtieňoch či oválnych kabeliek s kovovými plátmi a s množstvom cvokov.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Kým v úvode nás oslovili objemné modely šiat z hrubých žakárových látok, ktoré vyzerali, že by zastavili aj nepriateľskú streľbu, neskôr sme pozerali s otvorenými ústami na futuristické modely tenisiek s mäkkými podrážkami a na retro motorkárske bundy v metalických odtieňoch. Záver šou ovládli asymetrické topy a skrátené nadrozmerné bundy. 

Nicolas Ghesquière urobil z prítomných modeliek hrdinky a publikum nestíhalo sledovať všetky detaily jednotlivých modelov. 

Nižšie nájdeš 17-minútový záznam z prehliadky kolekcie Cruise 2023, ktorá bola skvelá od začiatku až do konca a priniesla množstvo inšpirácie nielen pre tohtoročnú letnú sezónu. 

Odporúčané
Široké, rifľové alebo basketbalové? Spoznaj trendy šortiek na rok 2022 Široké, rifľové alebo basketbalové? Spoznaj trendy šortiek na rok 2022 17. mája 2022, 15:30
Domov
Zdieľať
Diskusia