Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2022, 15:30
Čas čítania 3:51
Richard Balog

Široké, rifľové alebo basketbalové? Spoznaj trendy šortiek na rok 2022

Široké, rifľové alebo basketbalové? Spoznaj trendy šortiek na rok 2022
Zdroj: Palm Angels/Nanushka
MÓDA MÓDA REFRESHER TRENDY
Uložiť Uložené

Všetky diely podliehajú trendom a šortky nie sú výnimkou. Vybrali sme typy, s ktorými zaboduješ počas tohtoročného leta.

Výber nohavíc je nepríjemnou záležitosťou pre väčšinu mužov a obzvlášť v prípade šortiek ide o nočnú moru. Ponuka v kamenných obchodoch je nudná, a preto sa pokúsime uľahčiť tvoje hľadanie v online priestore tým, že sme zhrnuli všetky tohtoročné trendy, s ktorými zaboduješ. 

Ženy sú v tomto prípade zvýhodnené a zaujímavé kúsky nájdu v každom obchodnom centre. Ak sa nevieš rozhodnúť alebo si presýtená dámskych strihov, možno nájdeš inšpiráciu v nasledujúcich riadkoch.

Letná sezóna trvá približne päť mesiacov a v šatníku by si mal mať aspoň tri zaujímavé varianty, ktoré ľahko skombinuješ na množstvo spôsobov. V kurze sú krátke, široké, basketbalové aj retro šortky a finálny výber závisí od tvojich preferencií. 

Nájdi svojho favorita medzi modelmi od značiek Kith, Nanushka, Stone Island, Represent alebo Fendi. S nákupom nečakaj na príchod tropických teplôt, potom už nemusí byť k dispozícii žiadny zaujímavý variant. 

Odporúčané
Toto sú najlepšie cestovné tašky na festival aj do 5-hviezdičkového hotela Toto sú najlepšie cestovné tašky na festival aj do 5-hviezdičkového hotela 12. mája 2022, 18:30

Voľné rifľové šortky

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Palm Angels (@palmangels)

Rifľové šortky sme dlhé roky odsudzovali a považovali ich za nevkusnú záležitosť pre otcov s kočiarmi. Jediný muž, ktorý ich vedel nosiť, bol Pharrell Williams, ale časy sa zmenili a rovnako aj náš pohľad. 

V roku 2022 ide o horúci módny trend, ktorý stojí za pozornosť, a pri troche zručnosti vytvoríš zaujímavý kúsok zo starých riflí v priebehu niekoľkých minút. Zabudni na obtiahnuté nohavice a siahni po širokých strihoch, ktoré nájdeš v ponuke značiek Palm Angels alebo Off-White™ za stovky eur. Najmä svetlý kúsok spod rúk Virgila Abloha spĺňa všetky kritériá a s radosťou by sme ho privítali v zbierke. 

Skvelo vyzerajú aj modely s množstvom dier alebo s grafickými motívmi a s výšivkami. Možností je veľa, stačí, ak nájdeš svojho favorita a voľba číslo jeden na tohtoročné leto je jasná.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Off-White™ (@off____white)


Technické materiály 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Represent (@representclo)

Ak plánuješ stráviť tohtoročné leto v pohybe na rozmedzí mestských ulíc a vysokohorského prostredia, potom skús šortky z technických materiálov. Nezáleží na tom, či siahneš po modeli z nylonu, z cordury alebo z iných syntetických tkanín, dôležité je, aby si sa v nich cítil pohodlne. 

Zatiaľ čo v minulom období boli v kurze šortky s množstvom úložného priestoru a s vreckami, dnes odporúčame jednoduchšie varianty. Pri výbere dávaj pozor, aby neskončili v tvojom košíku plavky. 

Kvalitné šortky z technických materiálov nájdeš v portfóliu značiek ako Nike ACG, Represent, John Elliott alebo Stone Island či C.P. Company a v posledných sezónach sa týmto smerom vybrali aj v módnych domoch. Platí, že čím odolnejšia látka a zvučnejšia značka, tým vyššia je cena. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JOHN ELLIOTT (@johnelliottco)


Basketbalové šortky sú povinnou záležitosťou

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by R H U D E Designs (@rhude)

Basketbalové šortky sú v kurze už niekoľko sezón a stále majú čo ponúknuť. V prípade, že hľadáš komfortnú a priedušnú voľbu, určite nemáš nad čím rozmýšľať. Široké šortky s dĺžkou na úrovni kolien, respektíve tesne nad kolenami a so strihom v tvare písmena A, nie sú žiadnou novinkou, ale tohtoročná letná sezóna sa bez nich nezaobíde.

Siahni po vyhotoveniach v pestrých farebných odtieňoch alebo s veľkými nápismi a ozvláštni svoje každodenné outfity. Nezabudni na to, že menej je viac, a preto ich zbytočne nekombinuj s ďalšími výraznými vrstvami.

Nemusí to dopadnúť dobre. Skontroluj ponuku značiek ako Jordan Brand, Kith, AMI alebo Rhude, ktorých produkty sú originálne a vkusné. Priprav sa na ceny v rozmedzí 80 – 500 eur.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by R H U D E Designs (@rhude)


Krátke strihy 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Represent (@representclo)

Trend krátkych šortiek do maximálne polovice stehien neosloví každého, ale pri dobrom výbere vyzerá super. Skús nabrať odvahu a nečakaj, kým ich budú nosiť všetci. V tomto prípade môžeš zvoliť modely z denimu, z technických materiálov, ale aj teplákové šortky. Dôležité je odhadnúť správnu dĺžku, a to, aby ti sedeli. 

Našu pozornosť si získali jednoduché vyhotovenia od streetwearovej značky Represent, ktoré sú dostupné vo viacerých farbách za približne 100 eur. Ak si potrpíš na luxusnom vzhľade, odpoveďou môže byť čierno-zlatý model z okázalej spolupráce medzi módnymi domami Versace a Fendi. Cena je skoro 400 eur. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)


Dlhé formálne šortky

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NANUSHKA (@nanushka)

Leto 2022 bude v znamení voľných strihov a to platí aj v prípade dlhých šortiek. Elegantné vyhotovenia ľahko skombinuješ s bowlingovou košeľou s krátkymi rukávmi, ale aj s teniskami, ako vidíš na fotografii od Versace. Rovnako ich zladíš s koženými sandálmi a s bielym tričkom. 

Samostatnou kategóriou sú kožené šortky. Spomenuli sme ich už v minuloročnom článku a tvoju pozornosť si zaslúžia aj v súčasnosti. Skvelo vyzerajú na oboch pohlaviach. Ceny za tieto modely sa začínajú od približne 200 eur, ale budeš ich môcť nosiť viacero sezón.  

V prípade, že preferuješ eleganciu a noblesu pred streetwearom, ide o ideálnu voľbu, s ktorou sa nestratíš v dave. Nenos ich na pracovný pohovor. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)


Tkané modely ako najčerstvejšia novinka

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by R H U D E Designs (@rhude)

Posledným typom šortiek, ktorý bude v kurze počas tohtoročného leta, sú tkané. V tomto prípade sme urobili výnimku, keďže ide o trend určený skôr pre ženy, ale ako vidíš na fotografii, veľmi dobre funguje aj na mužoch. Komfortná voľba, v ktorej sa budeš cítiť príjemne počas presunu na pláž či večer v meste. 

Tento konkrétny model od značky Rhude stojí približne 900 eur a dostupný je aj vo vyhotoveniach s bandana vzorom. Zaujímavé varianty nájdeš v ponuke módneho domu Missoni, ale takisto v online obchodoch ako COS alebo Zara v prípade žien. 

Odporúčané
Jarné a letné parfumy s cenovkou do 100 eur, s ktorými zaboduješ na rande aj pred priateľmi    Jarné a letné parfumy s cenovkou do 100 eur, s ktorými zaboduješ na rande aj pred priateľmi 11. mája 2022, 18:30
Domov
Zdieľať
Diskusia