Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2022, 18:30
Čas čítania 3:42
Richard Balog

Toto sú najlepšie cestovné tašky na festival aj do 5-hviezdičkového hotela

Toto sú najlepšie cestovné tašky na festival aj do 5-hviezdičkového hotela
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA CESTOVANIE MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Záleží len na tebe, či siahneš po nezničiteľnom variante od značky The North Face alebo si dopraješ luxus v podobe ikonickej tašky s monogramom Louis Vuitton.

Skvelá taška by mala spĺňať niekoľko atribútov vrátane dostatku priestoru, zaujímavého vzhľadu a odolnosti, vďaka čomu prežije minimálne platnosť tvojho pasu. Kvalitnú cestovnú tašku by ti mali závidieť ostatní spolucestujúci, ale aj priatelia na festivale alebo na dovolenke, a preto by si nemal/nemala podceňovať jej výber. 

Najlepšie tašky sú vyrobené z kože, ktorá dokonale ochráni tvoju výbavu a časom získa jedinečnú patinu. V tomto prípade musíš počítať s vyššími cenami. Preto nás teší, že v súčasnosti nájdeš na trhu aj zaujímavé alternatívy zo syntetických tkanín a látok, ktoré spĺňajú prísne štandardy. Bonusom je, že vyzerajú štýlovo a ušetríš aj stovky eur. V prípade, ak si nedopraješ model z dielní módnych domov.

Toto sú najzaujímavejšie cestovné tašky na predĺžený víkend, na festival, ale aj do 5-hviezdičkového hotela.

Ak hľadáš tipy na dizajnérske kusy batožiny vrátane podpalubných kufrov či ruksakov, skontroluj článok s najlepšími modelmi od výrobcov ako Goyard, Moynat, Rimowa alebo Globe-Trotter. 

Odporúčané
Jarné a letné parfumy s cenovkou do 100 eur, s ktorými zaboduješ na rande aj pred priateľmi    Jarné a letné parfumy s cenovkou do 100 eur, s ktorými zaboduješ na rande aj pred priateľmi 11. mája 2022, 18:30

Rains Weekend Bag  

Cenovo najdostupnejšia cestovná taška v dnešnom výbere, ktorá sa kvalitou vyrovná aj drahším modelom od známych značiek. Takto by sme opísali produkt od škandinávskeho výrobcu Rains. 

Nadčasový spoločník do posilňovne, na festival, ale aj na víkend u rodičov má jednu hlavnú priehradku, popruhové rukoväte na prenášanie, odnímateľný ramenný popruh a nastaviteľné posuvné pracky na bokoch. Model s jednoduchým názvom Weekend Bag je vyrobený z vodoodolnej tkaniny s matnou povrchovou úpravou. Vodný stĺpec je 8 000 milimetrov a taška má objem 37 litrov. Cena je príjemných 70 eur. 

Rains
Zdroj: Zalando

The North Face Base Camp Duffel 

Nezáleží na tom, či plánuješ cestu na pláž alebo do Nepálu, cestovná taška Base Camp Duffel od značky The North Face je prispôsobená do akýchkoľvek podmienok. Vodoodolný model je vyrobený z balistického nylonu, vďaka čomu je ultraľahký a zároveň poskytuje dostatočný priestor na oblečenie. 

K dispozícii je vo viacerých veľkostiach a v množstve farebných vyhotovení. My odporúčame variant s označením Medium, ktorý má objem 71 litrov a ide o ideálnu voľbu na predĺžený pobyt. Vďaka inteligentným prvkom, ako je napríklad bočné vrecko určené na oddelenie špinavej bielizne či obuvi, osloví aj náročných turistov. Cena je okolo 145 eur. 

The North Face
Zdroj: Zalando

Horizn Studios SoFo Weekender Bag 

Nemecká precíznosť a technologická vyspelosť v kombinácii s nadčasovým dizajnom, ktorý neomrzí ani po 10 rokoch. Tak sme opísali batožinu od značky Horizn Studios v osobitnom článku pred približne dvomi rokmi a platí to dodnes. 

Cestovná taška SoFo Weekender v strednej veľkosti je ľahká, má vodoodolnú povrchovú úpravu a objem 32 litrov, čo je adekvátny priestor na všetky potrebné veci. Cena je priamoúmerná kvalite materiálov a predstavuje sumu 225 eur. Z nášho pohľadu ide o zlatú strednú cestu, ktorú neoľutuješ. 

Horizn Studios
Zdroj: Zalando

WANT Les Essentiels Hartsfield Nylon Tote Bag

Značka WANT Les Essentiels vyrába doplnky pre moderných cestovateľov a dobrodruhov od roku 2007. Každý model navrhujú s ohľadom na vzhľad, respektíve funkciu a je vyrobený so starostlivosťou a s množstvom unikátnych detailov. 

Model Hartsfield je z kvalitného nylonu, ktorý je dostatočne odolný na to, aby vydržal pravidelné cestovanie. Povrch tašky je upravený pomocou technológií, aby odpudzoval vodu. Pozitívne hodnotíme aj rukoväte z prémiovej hladkej kože a koženú nášivku s logom kanadskej značky. Cena sa v tomto prípade zastavila na sume 405 eur. 

Want Les Essentiels
Zdroj: MR PORTER

A.P.C. Leather Weekend Bag 

Atelier A.P.C., ktorý má pod taktovkou návrhár Jean Touitou, je zárukou kvality, a to či už hovoríme o oblečení, obuvi, alebo o doplnkoch vrátane tašiek. Ak hľadáš elegantnú víkendovú batožinu, kožený variant so strieborným logom francúzskej značky je ideálnou voľbou. 

Cestovná taška A.P.C. je vyrobená podľa najprísnejších štandardov. Má klasické horné držadlá aj nastaviteľný popruh na nosenie krížom cez telo. Vnútro s keprovou podšívkou je priestranné a je vybavené priehradkou na dokumenty alebo iné drobnosti. Tvoja môže byť za 540 eur a môžeš si byť istý/istá, že bude obľúbený spoločník.

A.P.C.
Zdroj: MR PORTER

Mismo Mega Leather-Trimmed Nylon Holdall

Ak preferuješ cestovnú tašku zo syntetických tkanín s elegantným vzhľadom, riešením môže byť tento nadčasový tmavomodrý model od značky Mismo. Tím návrhárov okolo dvojice dánskych zakladateľov skombinoval vodoodolné nylonové telo s koženými popruhmi, respektíve s rukoväťou a výsledok je skvelý. 

V online obchode MR PORTER je táto cestovná taška s prívlastkom Mega dostupná v dvoch farebných vyhotoveniach za cenu 585 eur. S týmto kusom batožiny budeš v centre pozornosti na letisku aj v 5-hviezdičkovom hoteli. 

Mismo
Zdroj: MR PORTER

Porter-Yoshida & Co. Tanker Padded Nylon Duffle Bag

Plný počet bodov udeľujeme obrovskej cestovnej taške od značky Porter-Yoshida & Co., do ktorej pohodlne zbalíš celú rodinu. Batožina má na dĺžku 67 centimetrov. Japonskí návrhári stavili na minimalizmus v kombinácii s prémiovými materiálmi. 

Spoločnosť so 60-ročnou históriou je známa vysokými štandardmi, ktoré uplatňuje pri výrobe výhradne v domácich fabrikách. Model v tmavomodrej farbe je z odolného vodu odpudzujúceho nylonu, má množstvo priehradiek aj úložných priestorov na uchovanie vecí v bezpečí. Rozopína sa do troch štvrtín pre ľahký prístup. Cena za tento cestovný „tanker“ je 915 eur. 

Porter-Yoshida & Co.
Zdroj: MR PORTER

Louis Vuitton Keepall Bandoulière 55

Dokážeš si predstaviť výber najlepších cestovných tašiek bez modelu Keepall od módneho domu Louis Vuitton? My nie, a preto sme záver článku venovali ikonickej batožine s monogramom, ktorý pozná každý. Táto klasika bude v kurze navždy. 

Cestovná taška Keepall stelesňuje ducha moderného cestovania od roku 1930. Je ľahká, pružná a vždy pripravená na okamžitý odchod z bodu A do bodu B. Veľkosť tašky je priamoúmerná množstvu batožiny, ktorú človek potrebuje na týždenný pobyt v hotelovom zariadení. 

Model Keepall Bandoulière 55 je dostupný vo viacerých farebných vyhotoveniach za cenu 1 900 eur. Najbližšia predajňa Louis Vuitton je vo Viedni, respektíve v Budapešti. Ak máš neobmedzený finančný rozpočet, lepšiu cestovnú tašku nenájdeš. 

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton
Čestné uznanie a tvoju pozornosť si okrem vyššie spomínaných cestovných tašiek zaslúžia aj produkty od značiek Patagonia, Sealand Gear, Álvaro, Gucci, Bottega Veneta alebo Valextra.
Odporúčané
10 párov tenisiek, ktoré sú hodné vysokých cien od resellerov 10 párov tenisiek, ktoré sú hodné vysokých cien od resellerov 5. mája 2022, 17:30
Domov
Zdieľať
Diskusia