Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2022, 17:30
Čas čítania 4:05
Richard Balog

10 párov tenisiek, ktoré sú hodné vysokých cien od resellerov

10 párov tenisiek, ktoré sú hodné vysokých cien od resellerov
Zdroj: UNION Los Angeles
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Vybrali sme modely od značiek Nike, Jordan Brand aj New Balance, vďaka ktorým posunieš svoje outfity na úplne novú úroveň.

Dobrá obuv je základným stavebným kameňom každého outfitu, v ktorom sa nestratíš v dave nudných kombinácií.

Generácia Z je posadnutá teniskami a športové značky aj známi návrhári neustále pracujú na nových modeloch a následne na ich materiálových či farebných úpravách, ktoré sa predávajú lepšie ako teplé rožky. 

Získať svoj vytúžený pár za pôvodnú cenu je v mnohých prípadoch nemožné, keďže šikovní reselleri sú vždy prví. Obzvlášť ak ide o limitované spolupráce. Nižšie nájdeš výber 10 párov tenisiek, ktoré sú hodné vysokých cien od resellerov, a možno na nich v budúcnosti zarobíš. 

Veríme, že nasledujúce riadky ti uľahčia rozhodovanie, keďže možností je nekonečne veľa a záleží len na tom, akú vysokú sumu si ochotný/ochotná minúť za tenisky.

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie.
Odporúčané
Teniskové novinky od značiek Adidas, Puma či Vans, ktoré dodajú šťavu tvojim outfitom Teniskové novinky od značiek Adidas, Puma či Vans, ktoré dodajú šťavu tvojim outfitom 30. apríla 2022, 10:30

Nike Vaporwaffle Sail Gum x Sacai 

Nike
Zdroj: Concepts

Vedenie Nike v spolupráci s japonskou značkou Sacai uviedlo do predaja novú dvojicu farebných vyhotovení siluety Vaporwaffle, spomedzi ktorých sme vybrali biely variant. Návrhárka Chitose Abe stavila na minimalizmus a išlo o správnu voľbu, keďže tenisky boli vypredané za niekoľko sekúnd.

Tento atraktívny model vychádza z archívnych línií značky Nike, ako napríklad Cortez či Waffle Racer, avšak s použitím moderných technológií a materiálov. Retail bol 180 eur, ale v súčasnosti svetlú farebnú schému nekúpiš lacnejšie ako za 270 eur v závislosti od veľkosti. Stále ide o výhodnú kúpu, ktorú neoľutuješ, a tvoje outfity získajú úplne novú tvár. 


Nike Dunk Low Purple-White-Yellow x UNION Los Angeles

Nike
Zdroj: UNION Los Angeles

Tenisky Nike Dunk Low sú dokonalým dôkazom toho, aký vplyv majú raperi a sociálne siete. Model určený na skejtbording končil vo výpredajoch, kým si ho neprivlastnil Travis Scott a následne milióny ľudí z celého sveta.

Vedenie americkej firmy stavilo na spoluprácu s obchodom UNION Los Angeles, ktorá vždy priniesla úspech, a inak to nebolo ani v prípade týchto bielo-fialovo-žltých krások. Svieža farebná kombinácia, neukončené prešívanie loga Nike a množstvo ďalších detailov. Takto by sme charakterizovali tenisky, ktoré môžu byť tvoje od približne 270 eur, čo je o 120 eur viac ako bola ich pôvodná cena.


Nike Dunk Low Lot 1 x Off-White™

Off-White™
Zdroj: Off-White™

Pri modelovej rade Nike Dunk Low zostaneme, a to vďaka vyhotoveniam od Virgila Abloha, ktoré vytvoril pod hlavičkou Off-White™. Zosnulý návrhár predstavil 50 odlišných párov, spomedzi ktorých sme vybrali dvojicu „Lot 1“ a „Lot 36“. 

Prvý variant z vypredanej série je zahalený do bielej kože a logo Nike zdobí strieborná farba z oboch strán. Ide o jedny z najkrajších tenisiek, ktoré vyšli v roku 2021, a s radosťou by sme ich vlastnili aj my. Pri troche šťastia ich nájdeš za menej ako 1 000 eur a určite neurobíš krok vedľa.


 Nike Dunk Low Lot 36 x Off-White™

Off-White™
Zdroj: Le Site de la Sneaker

Minimálne rovnako atraktívne je vyhotovenie s prívlastkom „Lot 36“, ktoré je dostupné od 500 eur. Abloh v tomto prípade stavil na kombináciu hladkej kože so semišom v svetlých tónoch, ktorú doplnil o výrazné akcenty v podobe zeleného označenia na bočnej strane podrážky, ikonického zip-tie s označením Off-White™ a jazyka vo fialovej farbe alebo tyrkysového popruhu. Retail tenisiek bol 180 eur. 


 Air Jordan 1 High OG Sail x Nigel Sylvester

Nike
Zdroj: Nike

Dnešný výber sme zostavovali z modelov, ktoré značky uviedli do predaja v rokoch 2021 a 2022, ale urobili sme jednu výnimku. Naše srdcia si získali tenisky Air Jordan 1 zo spolupráce s Nigelom Sylvestrom, ktoré vyšli ešte v roku 2018. 

Retail týchto basketbalových tenisiek s ošúchaným efektom bol 180 eur a v súčasnosti ich nekúpiš za menej ako 700 eur. Ak by sme si mohli vybrať len jeden pár od resellerov, dlho by sme nerozmýšľali a rozšírili zbierku o tieto AJ 1 v prémiovom vyhotovení. 


 Air Jordan 2 Retro Low SP White-Red x Off-White™

Air Jordan 2
Zdroj: END.

Tenisky s rukopisom Virgila Abloha majú vo výbere trojnásobné zastúpenie a posledným párom sú tieto bielo-červené Air Jordan 2. Zakladateľ značky Off-White™ a bývalý umelecký riaditeľ Louis Vuitton v tomto prípade upravil siluetu, ktorá bola v tieni známejších siluet s Jumpmanom, a urobil dobre. 

Dôkazom nie je len jednoduchý vzhľad doplnený o prvky a nápisy s logom Off-White™ či prémiové materiálové vyhotovenie, ale aj fakt, že jednotlivé páry sa predávajú od približne 700 eur. 


 New Balance 550 White-Grey x Aimé Leon Dore

New Balance
Zdroj: Aimé Leon Dore

Vedenie New Balance zachytilo vlnu popularity retro modelov tenisiek a v spolupráci so značkou Aimé Leon Dore upravilo siluetu s číselným označením 550, ktorá si získala zberateľov z celého sveta. 

Spomedzi viacerých farebných vyhotovení sme vybrali minimalistický bielo-sivý variant z kože, ktorý ľahko skombinuješ s voľnými rifľami aj so šortkami v priebehu letných mesiacov. 

Teddy Santis, zakladateľ ALD, je od minulého roka aj kreatívnym riaditeľom divízie Made in USA spoločnosti New Balance a očakávame ďalšie unikátne páry tenisiek, ktoré budú vypredané za niekoľko sekúnd. Zatiaľ môžeš svoju zbierku rozšíriť o tieto archívne basketbalové krásky. Cena je od 500 eur za najpredávanejšiu mužskú veľkosť US 9. 


 New Balance M2002RDC Sea-Salt

New Balance
Zdroj: Up There Store

Pri teniskách z dielní značky New Balance ešte chvíľu zostaneme, a to vďaka týmto bielym kráskam s výraznými farebnými detailmi. Návrhársky tím NB rozobral jednotlivé vrstvy modelu M2002RDC a výsledok ich práce je skvelý. 

Tieto svieže tenisky boli súčasťou kolekcie Protection Pack a aktuálne môžu byť tvoje od 270 eur v závislosti od veľkosti. Ak hľadáš obuv na leto, ide o veľmi dobrú voľbu. 


 New Balance 2002R Cream x GANNI

New Balance
Zdroj: New Balance

Predposledný pár, ktorý sme vybrali, je dostupný v mužských aj v ženských veľkostiach a získa si nielen fanúšikov značky New Balance a trendu otcovských tenisiek. Návrhársky tím škandinávskeho výrobcu GANNI odviedol skvelú prácu a výsledkom je toto atraktívne vyhotovenie siluety 2002R. 

Dominantná je predovšetkým výrazná zelená farba, ktorú dizajnéri použili na spodnej časti podrážky aj na látkovom zvršku v podobe nápisov. Vytvára veľmi svieži kontrast k svetlohnedej koži a bielym panelom. Cena za nový pár sa pohybuje na úrovni 260 eur za veľkosť US 9 až po približne 600 eur za veľkosť US 7,5. 


 Adidas Yeezy Boost 700 Wave Runner

Tenisky s rukopisom Kanyeho Westa už nespôsobujú ošiaľ ako v minulosti, ale vybrané modely, respektíve farebné vyhotovenia, sú stále vyhľadávané. Dokonalým príkladom sú Yeezy Boost 700 s prívlastkom Wave Runner, čo je originálny variant tejto chunky siluety s logom Adidas. 

Atraktívne krivky a farebná kombinácia zelenej, oranžovej, sivej a bielej sú zárukou úspechu aj v roku 2022. V prípade záujmu si priprav približne 350 eur. 

Adidas
Zdroj: Le Site de la Sneaker
Odporúčané
Šľapky flip-flop sú späť. Podľahneš staronovému trendu zo začiatku milénia? Šľapky flip-flop sú späť. Podľahneš staronovému trendu zo začiatku milénia? 27. apríla 2022, 11:30
Domov
Zdieľať
Diskusia