Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2022, 10:09
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Chelsea FC má oficiálnu cenovku. Bude stáť takmer 5 miliárd eur

Chelsea FC má oficiálnu cenovku. Bude stáť takmer 5 miliárd eur
Zdroj: TASR/AP/Dave Thompson
ŠPORT CHELSEA FC SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Peniaze získané za predaj klubu plánuje ruský oligarcha Roman Abramovič venovať obetiam vojny na Ukrajine.

Konzorcium vedené Toddom Bohelym, spolumajiteľom LA Dodgers, sa dohodlo na výške sumy za odkúpenie futbalového klubu Chelsea FC. O výslednej sume rokovali z konzorcia aj švajčiarsky miliardár Hansjörg Wyss a americký podnikateľ Mark Walter.

Podľa FoxSports zaň zaplatia 4,25 miliardy libier, čo je v prepočte takmer 5 miliárd eur. 2,5 miliardy libier predstavuje cena za akcie Chelsea FC. Zvyšných 1,75 miliardy bude na investície. Klub by mali predať na konci mája. Dohodu musí ešte oficiálne odklepnúť britský parlament aj Premier League.

Odporúčané
9. mája vyhlási Vladimir Putin Ukrajine vojnu, píše CNN. Odvoláva sa na západných predstaviteľov 9. mája vyhlási Vladimir Putin Ukrajine vojnu, píše CNN. Odvoláva sa na západných predstaviteľov 3. mája 2022, 10:37

Všetky peniaze za akcie klubu, ktoré získa pôvodný vlastník, ruský oligarcha Roman Abramovič, plánuje venovať na charitu obetiam vojny na Ukrajine. Klub prevzal ešte v roku 2003. „Ako som už vyhlásil, vždy som robil rozhodnutia v tom najlepšom záujme pre klub. Momentálne to znamená predať klub. Verím, že je to v záujme fanúšikov, zamestnancov, sponzorov i partnerov,“ informoval verejnosť ešte v marci.

„Poveril som tím, aby vytvoril charitatívnu nadáciu, kde skončia všetky prostriedky z predaja. Bude slúžiť na poskytovanie finančných prostriedkov na naliehavé a okamžité potreby obetí, ako aj na dlhodobé projekty na obnovu krajiny,“ vyhlásil.

Domov
Zdieľať
Diskusia