Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 20:44
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Ruský miliardár Abramovič blízky Putinovi chce predať futbalový klub Chelsea. Časť peňazí daruje obetiam vojny na Ukrajine

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Oligarcha potvrdil, že plánuje predať anglický futbalový klub Chelsea Londýn. Chce zároveň darovať peniaze na dobrú vec.

Ruský miliardár Roman Abramovič v stredu definitívne potvrdil, že plánuje predať anglický futbalový klub Chelsea Londýn. Už v priebehu dňa obletela svet informácia, že hodnota klubu je 2,5 miliardy. Túto sumu pôvodne záujemcovia označili za prehnanú.

Samotný majiteľ tento svoj krok označil za rozhodnutie v najlepšom záujme klubu. „Ako som už vyhlásil, vždy som robil rozhodnutia so záujmom toho najlepšieho pre klub. Momentálne to znamená predať klub. Verím, že je to v záujme fanúšikov, zamestnancov, sponzorov i partnerov.“

Pôvodne zahraniční analytici očakávali, že si bude chcieť Abramovič klub nechať ako poistku voči sankciám, keďže má veľmi blízko k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Abramovič bol dokonca súčasťou prvých rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom, na ktorých sa mali krajiny dohodnúť na uzavretí prímeria.

Rus, ktorý vlastní aj izraelský a portugalský pas, na oficiálnej stránke zároveň deklaroval, že výťažok z predaja pôjde pre obete vojny na Ukrajine. „Poveril som tím, aby vytvoril charitatívnu nadáciu, kde skončia všetky prostriedky z predaja. Bude slúžiť na poskytovanie finančných prostriedkov na naliehavé a okamžité potreby obetí, ako aj na dlhodobé projekty na obnovu krajiny. 

Abramovič prevzal klub ešte v roku 2003. 

Abramovič
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia