Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2022 o 15:30
Čas čítania 0:32
Kamila Šebestová

Rodičia Róberta Džunka odsúdeného za marihuanu: Robo sedel v cele s vrahom, ktorý zabil svoju mamu

VIDEO MARIHUANA VÄZENIE ŽIVOT VO VÄZENÍ
Uložiť Uložené

Mama a nevlastný otec Róberta Džunka už roky bojujú za jeho slobodu. Pre vyše sedem gramov marihuany ho pôvodne odsúdili na 12 a pol roka. Trest neskôr zmiernili.

„Vôbec by nám nenapadlo, že by dostal taký vysoký trest,“ hovoria rodičia 27-ročného Róberta Džunka, ktorého v roku 2019 zatkli za to, že mal pri sebe vyše sedem gramov marihuany. Odsúdili ho na dvanásť a pol roka. Neskôr mu trest zmiernili na desať a potom na päť rokov. Rodičia Roba Džunka však tvrdia, že jeho trest je stále zbytočne vysoký. 

Už dlhé roky bojujú za jeho slobodu. „Keď odchádzame z návštevy, vidím na Robových očiach, že hovorí – berte ma domov,“ hovorí nám v štúdiu mama Róberta Džunka so slzami v očiach. Dodávajú, že čakali na zmenu trestov za marihuanu, ktorá sa udiala od mája. Teoreticky im môže pomôcť k tomu, aby ich syna skôr prepustili. 

Celý rozhovor s jeho mamou a nevlastným otcom si môžeš pozrieť tu. O poslednom vývoji udalostí Robovho prípadu si môžeš prečítať tu

Domov
Zdieľať
Diskusia