Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2022, 14:13
Čas čítania 0:49
Ema Stanovská TASR

Košičan Róbert bude za držbu marihuany sedieť 5 rokov. Súd sa rozhodol pre mimoriadne zníženie trestu

NEWS DROGY
Uložiť Uložené

Džunkovi hrozilo za sedem gramov marihuany 10 až 15 rokov väzenia, lebo trestný čin spáchal opakovane.

Krajský súd v Košiciach sa rozhodol pre mimoriadne zníženie trestu. 27-ročnému Róbertovi Džunkovi znížil za drogovú trestnú činnosť trest na päť rokov. Košický okresný súd mu predtým vymeral vyše 12-ročný a neskôr 10-ročný trest.

„Trest je v rámci zákona spravodlivý, ale spokojný budem až doma s rodinou,“ vyhlásil podľa Denníka N Robo Džunko po rozsudku.

Nový verdikt znamená, že pri podmienečnom prepustení by sa mohol dostať na slobodu už o deväť mesiacov, no súdy sa ešte budú musieť vyrovnať s tým, že Džunko bol počas zadržania v podmienke.

Vyše 12 rokov za pár gramov

Polícia vo februári 2019 počas akcie v košickej pivárni našla u tohto Košičana 7,76 gramu marihuany a takmer pol gramu hašiša.

Odporúčané
Košičan Róbert dostal nový trest za pár gramov marihuany. Vo väzení má zostať ešte 10 rokov Košičan Róbert dostal nový trest za pár gramov marihuany. Vo väzení má zostať ešte 10 rokov 27. novembra 2021, 13:27

Džunko je vo väzbe už takmer tri roky, krajský súd mu určil najmenší možný trest a na výkon trestu ústav s minimálnym stupňom stráženia. Okresný súd mu uložil v septembri 2020 najprv 12,5-ročný trest a po tom, čo sa úspešne odvolal, vlani 10-ročný trest. Aj voči tomuto rozsudku podal odvolanie.


Jeho obhajcovia prípad označovali za príklad prehnane prísnych trestov, ktoré na Slovensku nedostatočne rozlišujú drobných konzumentov od predajcov drog. Džunkovi priťažilo, že u neho už v roku 2017 polícia taktiež našla menšie množstvo marihuany a plynula mu skúšobná lehota podmienečného 2,5-ročného trestu.

Domov
Zdieľať
Diskusia