Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2021, 13:27
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Košičan Róbert dostal nový trest za pár gramov marihuany. Vo väzení má zostať ešte 10 rokov

NEWS MARIHUANA
Uložiť Uložené

Okresný súd v Košiciach prišiel s novým verdiktom, z pôvodného trestu 12,5 roka mu trest znížili na 10 rokov.

Mladý Košičan mal pri sebe pred troma rokmi približne 8 gramov marihuany a pol gramu hašišu. Súd mu najprv vymeral trest vo výške 12,5 roka, keďže však bol v podmienke, mal si odsedieť 2,5 roka navyše. Róbert Džunka sa však odvolal a krajský súd vrátil vec na okres, aby dôkaznú situáciu doplnil o posudok znalca z odboru toxikológie. Ten sa mal odborne pozrieť na vyjadrenie mladíka, ktorý tvrdil, že ľahkú drogu užíva pre bolesti. 

Okresný súd opätovne rozhodol v závere tohto týždňa, upozornil denník Korzár. Aj keď prokurátor žiadal pôvodný trest 12,5 roka, senát sa zhodol na zníženom treste „len“ 10 rokov. Obvinený s trestom nesúhlasí a konštatuje, že už súčasných 33 mesiacov, ktoré je vo väzbe, je čas neprimeraný tomu, aký čin spáchal.

Džunko
Zdroj: Korzár/Róbert Bejda

„Viem, že som spravil chybu, ale priznal som si ju a svoje konanie úprimne ľutujem. Budem rešpektovať každé rozhodnutie súdu, môj život a budúcnosť závisí od vás. Prosím zvážiť možnosť mimoriadneho zníženia trestu,“ povedal Róbert v záverečnej reči.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Parlament momentálne pracuje na novele zákona, ktorá by mala znížiť tresty za držanie ľahkých drog pre užívateľov na Slovensku. Keď už boli poslanci blízko hlasovania, strana Sme rodina sa postavila na odpor. Petrovi  Pčolinskému a jeho kolegom zo Sme rodina prekáža, že novela by mala znížiť tresty aj za užívanie tvrdých drog, nielen za marihuanu.

Podobné výhrady mali aj niektorí poslanci za OĽANO. Jeden z predkladateľov novely Kristián Čekovský reagoval, že odborníci neodporúčajú vyňať jednu drogu a za ňu znížiť tresty.

Návrh novely Trestného zákona, ktorou sa majú znížiť tresty za držanie drog na vlastnú spotrebu, majú predkladatelia vrátiť na dopracovanie.

Odporúčané
Róbert dostal za trávu 12 rokov. Ako sa bráni jeho obhajca a čo s tým urobia politici? Róbert dostal za trávu 12 rokov. Ako sa bráni jeho obhajca a čo s tým urobia politici? 29. septembra 2020, 18:22
Domov
Zdieľať
Diskusia