Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2022, 17:33
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Najprv hecovali dav, aby vulgárne urážal prezidentku Čaputovú, teraz sa ospravedlňujú. Smer vraj mrzí, čo sa dialo na proteste

NEWS ĽUBOŠ BLAHA SMER-SD
Uložiť Uložené

Strana si myslí, že sloboda slova u politika zahŕňa aj právo tohto politika používať takéto slová.

Ľuboš Blaha stál počas víkendových protestov na pódiu a hecoval dav, aby nadával prezidentke Zuzane Čaputovej. Chrbát mu kryli aj Robert Fico a Monika Beňová, ktorá teraz tvrdí, že nič o urážaní nevie. Všetko však zachytili kamery a dav kričal, že hlava štátu je „k***a“.

Opozičný Smer-SD vydal vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že ho mrzí, že sa niektorí ľudia na nedeľnom proteste v Nitre neudržali a povedali, čo si myslia o prezidentke, a mohlo sa jej to dotknúť. V stanovisku predstavitelia strany zároveň pripomenuli, že viac ich mrzí to, ako sa vládna koalícia správa k občanom. V organizovaní protestov mienia pokračovať.


Strana si myslí, že sloboda slova u politika zahŕňa aj právo tohto politika používať nadnesené, prehnané, šokujúce a nepekné vyjadrenia, ak je potrebné zvýrazniť vážnosť situácie.


Vulgarizmy na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej, ktoré odzneli počas nedeľného protestného zhromaždenia organizovaného Smerom-SD, odsúdili viacerí koaliční politici a zároveň sa jej ospravedlnili. Zároveň pripomenuli Monike Beňovej, že jej ospravedlnenie je irelevantné, keďže stála na pódiu vedľa Blahu, ktorý urážky inicioval. 


Prezidentka sa na sociálnej sieti poďakovala za podporu. Podotkla tiež, že voľba politického slovníka aj nástrojov politického boja sú vizitkou predstaviteľov Smeru-SD.

Domov
Zdieľať
Diskusia