Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
26. apríla 2022, 16:30
Čas čítania 5:33
Ema Stanovská

Majiteľ Smokin’ Bob Barbecue: Mäso sa pečie 10 hodín, no rozhodujúcich je až posledných 15 minút

Majiteľ Smokin’ Bob Barbecue: Mäso sa pečie 10 hodín, no rozhodujúcich je až posledných 15 minút
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V Smokin’ Bob Barbecue pripravujú všetky druhy mäsa v elektrickej udiarni na orechovom dreve približne 8 až 12 hodín. Takmer všetko, od mäsa cez prílohy až po omáčky, si pripravujú sami.

Pri vstupe do Smokin’ Bob Barbecue dostane prvú „dávku kalórií“ náš čuch. Vôňa údeného, pomaly pečeného mäsa nás prenesie rovno na letnú opekačku k dymiacemu ohnisku. 


O chvíľu pred nás majiteľ prevádzky položí obrovský kus prerasteného mäsa, ktoré začne natrhávať rukami. Z kúskov rozpadávajúceho sa bravčového začne vychádzať horúca para. Ďalšia hostina, tentoraz pre naše oči.

Pulled pork – trhané bravčové.
Pulled pork – trhané bravčové. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Táto práca spája všetko, čo mám rád – kvalitné jedlo, oheň a dym,“ vraví 37-ročný Robo Ordog. „Ako deti sme často chodievali na opekačky. Oheň ma vždy fascinoval, chcel som ho zakladať takmer všade – dokonca aj u babky na povale,“ smeje sa Robo s tým, že aj dnes, keď niekam príde, prvé čo urobí, je, že založí oheň.

Majiteľ prevádzky Robo mal ku gastru blízko už odmalička.
Majiteľ prevádzky Robo mal ku gastru blízko už odmalička. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Ku gastru mal vždy blízko a už ako malý chlapec sa motal mame v kuchyni a experimentoval. „Keď som mal desať rokov, vymýšľal som rôzne hotdogy a sendviče, a to ešte predtým, ako som vedel, že existuje niečo ako street food.“ 


Robo sa rozhodol ísť študovať manažment na Univerzitu Komenského a ku gastru sa dostal až po vysokej škole. „Vtedy som ešte netušil, čo chcem robiť, ale vždy som vedel, že to chcem robiť sám.“ Po vysokej škole sa však rozhodol rozbehnúť podnik v centre mesta s dvomi kamarátmi zo základnej školy.


„Vtedy sme ešte vôbec netušili, čo všetko to zahŕňa. Istý čas sme fungovali ako reštaurácia a diskotéka v jednom. Po niekoľkých náročných rokoch sme sa preorientovali na burgery a začalo to fungovať.“ Robo však vraví, že stále to nebolo ono, a tak si dal na niekoľko rokov od gastra prestávku a venoval sa niečomu úplne inému.

Čerstvo upečený brisket, teda hovädzia hruď – najväčšia špecialita podniku.
Čerstvo upečený brisket, teda hovädzia hruď – najväčšia špecialita podniku. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Vždy ma fascinoval svet mobilných hier, a tak som sa rozhodol, že nejaké skúsim vyvinúť. Nemal som síce žiadnu skúsenosť, ale to som ja, vždy si myslím, že viem všetko najlepšie,“ usmieva sa. 


„Oslovil som jedného nadšenca, ktorý mi s tým pomohol. Vydali sme napokon štyri hry a bolo to čoraz lepšie a lepšie. Tá piata mohla byť prelomová, ale vyžadovala si investíciu a ja som už nechcel viac riskovať. Navyše som si uvedomil, že čím viac toho človek vie, tým viac si uvedomuje, koľko toho nevie.“


Rozhodol sa, že sa vráti k niečomu, čo vie robiť a v čom si verí. Opäť teda prišiel rad na gastro, s ktorým už mal dostatočne veľa skúseností.

Robo osem rokov viedol veľmi úspešnú reštauráciu s burgermi. Pre nezhody so spoločníkom však napokon odišiel.
Robo osem rokov viedol veľmi úspešnú reštauráciu s burgermi. Pre nezhody so spoločníkom však napokon odišiel. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

V Refresheri ti pravidelne prinášame novinky z bratislavskej gastro scény a príbehy majiteľov úspešných podnikov. Aby ti nič neušlo, sleduj tému gastro a gastro Bratislava. Staň sa členom Refresher+ klubu a získaj prístup k všetkým článkom aj skvelé benefity.

Rozhoduje posledných 15 minút

„V južných štátoch USA, ako je Texas, Južná Karolína, Alabama či Tenessee, je barbecue veľmi silným elementom,“ vraví Robo, ktorý autentický svet barbecue zažil v Spojených štátoch aj na vlastnej koži. 

Výber všetkých mäsových špecialít. Každá časť mäsa sa pripravuje pomalým pečením v udiarni priamo v prevádzke.
Výber všetkých mäsových špecialít. Každá časť mäsa sa pripravuje pomalým pečením v udiarni priamo v prevádzke. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Najviac sa mi na ňom páči, že kvalita jedla je porovnateľná s tými najlepšími reštauráciami, ale pritom vôbec nejde o nóbl záležitosť. Špecializuje sa len na pár druhov mäsa, omáčok, príloh a to je všetko.“

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113833 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa Smokin’ Bob Barbecue presťahoval z Petržalky do centra.
  • Ktorý pokrm, ktorý tam môžeš vyskúšať, je podľa Roba „kráľom“ barbecue.
  • Prečo v menu nenájdeš hranolky.
  • Prečo dovážajú hovädzie mäso z USA, nie zo Slovenska.
  • Čo je zaujímavé na ich burgeroch.
Domov
Zdieľať
Diskusia