Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2022, 6:51
Čas čítania 0:58
Martin Adam Pavlík

Anonymous zverejnili osobné údaje vyše 100-tisíc ruských vojakov, ktorí bojujú na Ukrajine. Podľa skupiny by mali ísť pred súd

Anonymous zverejnili osobné údaje vyše 100-tisíc ruských vojakov, ktorí bojujú na Ukrajine. Podľa skupiny by mali ísť pred súd
Zdroj: Anonymous/Twitter
ZAUJÍMAVOSTI ANONYMOUS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Osobné údaje vraj obsahujú mená vojakov, dátumy narodenia, domácu adresu či dokonca čísla pasov.

Krátko po tom, ako sa 24. februára začala ruská invázia na susednú Ukrajinu, vyhlásila hackerská skupina Anonymous vojnu ruskej vláde. Odvtedy skupina podnikla viacero útokov. Ako píše Unilad, hackeri taktiež oznámili, že sú zodpovední za zverejnenie osobných údajov vyše 100-tisíc ruských vojakov, ktorí bojujú na Ukrajine.



Osobné údaje vraj obsahujú mená vojakov, dátumy narodenia, domácu adresu či dokonca čísla pasov. Podľa skupiny by všetci vojaci zúčastňujúci sa na invázii na Ukrajinu mali byť podrobení tribunálu pre vojnové zločiny.

Hackeri zverejnili konkrétne dáta po tom, ako vyšli správy o masakre civilistov v ukrajinskom meste Buča, kde novinári z agentúry AFP našli na uliciach ležať približne 20 mŕtvych tiel v civilnom oblečení, pričom niektorí z nich mali ruky spútané za chrbtom.  

Vojna na Ukrajine | Buča
Buča. Zdroj: TASR/AP/Rodrigo Abd


„Rusi strieľali do všetkého, čo sa hýbalo. Strieľali na okoloidúcich, ľudí na bicykloch, na autá označené nápisom deti. Buča je pomsta Rusov za ukrajinský odpor,“ povedal starosta Buče Anatolij Fedoruk. Podľa neho Rusi strieľali aj do ľudí, ktorí šli do ulíc hľadať jedlo a vodu.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia