Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2022, 12:33
Čas čítania 1:04
Eduard Starkbauer

Rusko údajne legalizuje pirátstvo filmov, seriálov či hier. Odpovedá tak na sankcie západných firiem

Rusko údajne legalizuje pirátstvo filmov, seriálov či hier. Odpovedá tak na sankcie západných firiem
Zdroj: Warner Bros.
NEWS HOLLYWOOD TWITCH
Uložiť Uložené

Distribúciu svojich produktov v reakcii na ruskú inváziu zrušili najväčšie producentské spoločnosti Hollywoodu i hlavní výrobcovia herných konzol.

Aktuálny krok štátnych autorít zmierniť zákony o duševnom vlastníctve dokazuje, že ruská odpoveď na americké a európske sankcie môže byť aj legislatívne kreatívna. V dôsledku zmeny zákonov Rusko podľa ign.com legálne povolí internetové pirátstvo. 

Podľa štátnych médií už dokonca vláda nariadila, že ruské spoločnosti nemusia za digitálny obsah platiť žiadnej z krajín, ktorá na Rusko uvalila sankcie. Návrh na zrušenie postihovania prečinu nelegálneho nadobúdania a šírenia virtuálneho obsahu prišiel zo strany ruského ministerstva ekonomického rozvoja tento týždeň. 

Vládny politik Dmitrij Ionin dokonca navrhol okamžité odblokovanie najväčšej ruskej pirátskej stránky s torrentmi RuTracker. Zdá sa tak, že filmoví fanúšikovia v Rusku by si na základe zmeny regulácií mohli naďalej vychutnávať aj hollywoodsku produkciu. Spoločnosti Warner Bros, Walt Disney Company či Sony Pictures oznámili zastavenie ruskej distribúcie už koncom februára.

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

Ruská reakcia prichádza po tom, ako najväčšia streamovacia herná služba Twitch zastavila možnosť posielať ruským používateľom peniaze. Predaj svojich konzol v krajine len nedávno prerušili aj ich najväčší výrobcovia Microsoft a Sony.

Obyvatelia Ruska v dôsledku obmedzenia dostupnosti mnohých streamovacích služieb zareagovali aj zvýšeným používaním technológie VPN (Virtual Private Network). Podľa CNBC si za dva týždne od začiatku ruskej invázie 24. februára niektorý z VPN klientov stiahlo vyše 6 miliónov nových použivateľov. Ide o 1 500 % nárast v porovnaní s dovtedajším priemerom.

Domov
Zdieľať
Diskusia