Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2022, 8:02
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Novak Djoković: Radšej by som prišiel o všetky trofeje ako byť prinútený dať sa zaočkovať proti koronavírusu

OSOBNOSTI NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tenista v tom má jasno. Tvrdí, že rozhodnutia jednotlivca sú dôležité a nezáleží mu na tom, či ho budú nazývať antivaxerom.

Tenista Novak Djoković tvrdí, že by radšej vynechal všetky nasledujúce turnaje o najvzácnejšie trofeje, ako by sa mal nechať dotlačiť do toho, aby sa dal zaočkovať. Pre BBC povedal, že toto je cena, ktorú je pripravený zaplatiť, a priznal, že nemá problém pre očkovanie vynechať aj turnaje ako Wimbledon alebo French Open. Jeho postoj k vakcíne je vraj jednoznačný a nemenný.

V rozhovore pre BBC sa snaží vysvetliť, že nie je antivaxer a v minulosti ho ako dieťa viackrát očkovali proti rôznym ochoreniam. Podľa slov tenistu je však dôležitá slobodná možnosť rozhodnúť sa, čo si človek nechá do tela pichnúť. 

Novak Djokovič
Zdroj: Instagram/@djokernole

Aj naďalej sa cíti byť jedným z najväčších tenistov všetkých čias, a to napriek tomu, že Rafael Nadal je držiteľom 21 grandslamov, čo je o jeden viac ako v prípade Djokovića. „Pretože princípy rozhodovania o mojom tele sú dôležitejšie ako akýkoľvek titul alebo čokoľvek iné. Snažím sa byť v súlade so svojím telom, ako sa len dá,“ vysvetlil svoje prirovnania k najväčšiemu tenistovi všetkých čias. 

Odporúčané
10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 15. januára 2022, 16:30

Tenista v rozhovore pripustil, že sa možno v budúcnosti zaočkovať dá, pretože všetci momentálne hľadajú najlepšiu cestu, ako pandémiu ukončiť. Momentálne však nie je presvedčený o tom, že vakcína je správna voľba, ale je pripravený nechať svoju myseľ otvorenú. „Nikdy som nebol proti očkovaniu. Chápem, že na celom svete sa každý snaží vynaložiť veľké úsilie na zvládnutie pandémie, a dúfajme, že čoskoro sa tento vírus skončí,“ povedal Djoković.

Srbský tenista sa stal symbolom antivaxerov, keď sa odmietol dať zaočkovať proti koronavírusu pred Australian Open. Namiesto toho sa naťahoval so súdom, až ho definitívne deportovali. Udelili mu aj trojročný zákaz vstupu na austrálsku pôdu. Navyše sa na verejnosť dostali informácie o tom, ako pred časom porušil karanténu, keď mal pozitívny test. 

Domov
Zdieľať
Diskusia