Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2022, 18:26
Čas čítania 0:42
Martin Adam Pavlík

Novak Djoković sa chce už budúci rok vrátiť na Australian Open aj napriek trojročnému zákazu. Pustia ho, len ak sa zaočkuje

Novak Djoković sa chce už budúci rok vrátiť na Australian Open aj napriek trojročnému zákazu. Pustia ho, len ak sa zaočkuje
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
ŠPORT KORONAVÍRUS NOVAK DJOKOVIĆ TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Potvrdil to premiér štátu Viktória.

Len začiatkom týždňa sme informovali, že srbský tenista Novak Djoković dostal od austrálskeho súdu 3-ročný zákaz vstupu do Austrálie. Podľa Šport24.sk sa však Srb chce vrátiť na Australian Open už budúci rok. Povedal to riaditeľ tenisového turnaja Craig Tiley. 

„Jeho zámerom bude štartovať na budúcoročnom Australian Open. Je mužská svetová jednotka a úvodný grandslam sezóny miluje, veď ho vyhral deväťkrát,“ priblížil Tiley, ktorý najskôr udelil Srbovi výnimku, aby ako jediný nezaočkovaný mohol tento rok na prestížnom turnaji súťažiť, no nakoniec zasiahla vláda. Po tom, ako tenistovi zrušili víza, deportovali ho z krajiny.  

Novak Djoković.
Novak Djoković. Zdroj: TASR/AP


Na grandslamovom turnaji v Melbourne sa však bude môcť v roku 2023 Djoković zúčastniť iba v prípade, že sa zaočkuje. Jasne to povedal premiér štátu Viktória Daniel Andrews. „Rafa Nadal to dobre vystihol. Keby Novak Djoković siahol po vakcíne a dal sa zaočkovať tak ako väčšina hráčov, mohol sa vyhnúť problémom,“ zdôraznil Andrews.

„Možno si ten chlapík myslel, že má vyššie postavenie ako celý turnaj, ale nie je tomu tak. Preto je tohtoročný Australian Open bez svetovej jednotky a zatiaľ je napriek absencii Djokovića veľmi úspešný,“ dodal premiér. 

Domov
Zdieľať
Diskusia