Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2022, 8:51
Čas čítania 0:52
Kamila Šebestová

Novaka Djokovića okamžite deportujú z Austrálie. Tenista si na Australian Open nezahrá

Novaka Djokovića okamžite deportujú z Austrálie. Tenista si na Australian Open nezahrá
Zdroj: Getty Image/Diego Fedele
NEWS AUSTRALIAN OPEN NOVAK DJOKOVIĆ TENIS
Uložiť Uložené

Súd zamietol jeho odvolanie.

Novak Djoković si na Australian Open nezahrá. Austrálske súdy zamietli jeho odvolanie a okamžite ho deportujú z krajiny. O rozhodnutí súdu informoval dnes ráno britský denník The Guardian. Djoković sa zatiaľ k deportácii nevyjadril. 

Austrálska vláda definitívne ruší Djokovićove víza. Hrozí mu taktiež 3-ročný zákaz vycestovania do Austrálie. Srbský tenista vyvolal v posledných týždňoch mediálny rozruch pre pochybnú výnimku, ktorú dostal, aby sa mohol zúčastniť na Australian Open napriek tomu, že je nezaočkovaný. 

Priepustku na prvý zo štyroch grandslamových tenisových turnajov si chcel Djoković vybojovať tvrdením, že v decembri prekonal covid-19. Médiá si však všimli, že deň po údajnom pozitívnom teste sa objavil medzi ľuďmi. V sobotu 15. januára ho znova zadržali imigrační úradníci. Dnes sa dočkal rozsudku. 

Novak Djoković okrem toho sám priznal, že po pozitívnom teste na koronavírus porušil karanténu. 16. decembra sa stretol s novinárom z denníka L’Equipe kvôli rozhovoru. K porušeniu izolácie sa potom priznal na svojom Instagrame. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

„Cítil som povinnosť urobiť rozhovor pre L’Equipe, pretože som nechcel sklamať novinárov,“ napísal Novak Djoković vo svojom príspevku na Instagrame. Dodal, že mal celý čas na sebe rúško a dodržiaval bezpečný odstup. Dal si ho dole len vtedy, keď ho fotili, čo potvrdili aj samotní novinári. 

Ak si chceš o kontroverznom srbskom tenistovi prečítať viac, pripravili sme pre teba 10 zaujímavostí, ktoré si o ňom možno nevedel.

Odporúčané
10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 15. januára 2022, 16:30
Domov
Zdieľať
Diskusia