Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 16:30
Čas čítania 5:11
Daniel Mikolášik

10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu

10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prečo sa nerád označuje za vegána a kvôli čomu s ním mala známa modelka natočiť porno za 60 000 €?

Srbský tenista Novak Djoković vyvolal v posledných dňoch mediálny rozruch okolo svojej osoby. Dôvodom je pochybná zdravotná výnimka z očkovania proti koronavírusu, ktorú dostal, aby sa mohol zúčastniť na turnaji Australian Open.

Priepustku na prvý zo štyroch grandslamových tenisových turnajov si chcel Djoković vybojovať tvrdením, že v decembri prekonal covid-19. Médiá si však všimli, že deň po údajnom pozitívnom teste sa objavil medzi ľuďmi. V sobotu 15. januára ho znova zadržali imigrační úradníci. Djoković sa zdrží vo väzbe do nedele rána, keď je naplánované vypočúvanie na federálnom súde v Melbourne.

V nadväznosti na aktuálne udalosti spojené s 20-násobným grandslamovým víťazom sme si pre teba pripravili 10 najzaujímavejších faktov, ktoré si o ňom (možno) nevedel. V článku sa dozvieš napríklad aj to, prečo chcel v roku 2010 ukončiť kariéru, v ktorom hollywoodskom filme si zahral alebo ako ho chceli diskreditovať pomocou sexuálneho videa s modelkou.

Novak Djokovič
Zdroj: Instagram/@djokernole

Djoković je polyglot, ovláda až 11 jazykov

Nole nie je len výborným tenistom, ale veľmi zdatný je aj v jazykoch. Ovláda ich až jedenásť, čo z neho robí polyglota. Okrem svojho materinského jazyka – srbčiny – hovorí aj plynulou angličtinou, francúzštinou, čínštinou, nemčinou, taliančinou, španielčinou, arabčinou, ruštinou, portugalčinou a japončinou.

Odporúčané
TOP 3: Logan Paul prišiel o 3,5 milióna dolárov, Austrália zrušila Novakovi Djokovićovi víza a vakcíny TOP 3: Logan Paul prišiel o 3,5 milióna dolárov, Austrália zrušila Novakovi Djokovićovi víza a vakcíny 14. januára 2022, 20:00

Vďaka tomu svojich fanúšikov často zabáva tým, že po vyhratom zápase neraz pred médiami prehovorí pár viet v inom jazyku. Jeho talent na jazyky bol preňho odmala niečím prirodzeným.

„Nie je to niečo, čo sa naučíš. Musíš to mať skrátka v sebe. Obaja moji bratia hovoria niekoľkými jazykmi. Myslím, že je to niečo, čo máme v rodine,“ povedal v rozhovore pre NDTV v roku 2012.

V roku 2010 chcel ukončiť kariéru

Aktuálna svetová tenisová jednotka po grandslamovom turnaji French Open v roku 2010 uvažovala o zavesení rakety na klinec a odchode do športového dôchodku. Vo štvrťfinále prestížneho Roland-Garros totiž Djoković prekvapivo prehral proti Rakúšanovi Jürgenovi Melzerovi a zažíval preto veľmi ťažké časy.

„Po vypadnutí z turnaja som plakal. Prežíval som ťažké momenty. Chcel som dokonca navždy skončiť s tenisom. Videl som všetko čierno. Bol to však veľký zlom, pretože po tejto porážke som sa oslobodil a od tej chvíle som zo seba vypustil všetok tlak a začal som hrať viac agresívne. Bol to zlomový moment,“ prezradil v rozhovore pre Sky Sports v apríli 2020.

Novak Djoković.
Novak Djoković. Zdroj: TASR/AP

V Monaku si otvoril vegetariánsku reštauráciu

Djoković miluje jedlo a svoju vášeň ku gastronómii v apríli roku 2016 pretavil až do vlastnej vegetariánskej reštaurácie. Otvoril ju v Monte Carle, kde žije vo svojej rezidencii mimo sezóny. Podnik sa volá Eqvita a jeho otvorenie opísal ako návrat domov. Jeho rodičia Srdan a Dijana Djokovićovci totiž vlastnia niekoľko reštaurácií v Srbsku.

„Vďaka svojej rodine som vždy miloval jedlo. Ale až ako športovec sa pre mňa stalo niečím viac. Považujem ho za palivo, ktoré určuje, ako hrám, ako sa zotavujem a aký som na ihrisku ostražitý. Veľkú časť svojho profesionálneho úspechu pripisujem svojej strave,“ povedal pre Forbes.

Djoković vo svojej reštaurácii ponúka rastlinnú stravu s rôznymi druhmi cheesecakov, cestovín, kaší, šalátov, polievok a zdravých sladkostí. Jeho obľúbeným jedlom sú vegánske cuketové lazane s kešu ricottou a omáčkou marinara z červenej papriky.

  

Chceli ho diskreditovať sexuálnym videom s modelkou

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108967 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú úlohu dostala známa srbská modelka na zdiskreditovanie Djokovićovej osoby.
  • Koľko miliónov už zarobil z turnajov.
  • Prečo sa nerád označuje za vegána a prečo prestal jesť živočíšne produkty.
  • Ako na kurte vtipne napodobňoval Nadala a ďalších tenistov.
  • V ktorom hollywoodskom filme si zahral a čo sa s jeho scénou napokon stalo.
  • Aké charitatívne projekty zorganizoval.
Domov
Zdieľať
Diskusia