Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2022, 9:37
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Djoković priznal, že po pozitívnom teste porušil karanténu. Robil rozhovor a fotil sa v tesnej blízkosti detí

ŠPORT NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Novak Djoković pridal na Instagram príspevok, v ktorom vysvetľuje detaily v súvislosti s údajným pozitívnym testom z decembra. Aj vďaka nemu si chcel vybojovať priepustku na Australian Open.

Nebol ochotný dať sa zaočkovať a splniť tak podmienky vstupu do Austrálie, a tak na seba upriamil zrak celého športového sveta. Novaka Djokovića už prepustili a môže trénovať, napriek tomu má čo vysvetľovať. 

Srbský tenista teraz prostredníctvom Instagramu priznal, že v decembri po pozitívnom teste na koronavírus robil rozhovor s francúzskym novinárom. Spätne to vyhodnocuje ako chybu. Práve tvrdenie o tom, že prekonal koronavírus, mu malo pomôcť a teoreticky zaručiť výnimku z karantény v Austrálii.  

Odporúčané
Djokovića mučili a odňali mu ľudské práva, tvrdia jeho rodičia. Tenista sa už vrátil na kurt, dnes prvýkrát v Austrálii trénoval Djokovića mučili a odňali mu ľudské práva, tvrdia jeho rodičia. Tenista sa už vrátil na kurt, dnes prvýkrát v Austrálii trénoval 10. januára 2022, 14:46

Vo svojom stanovisku na Instagrame takisto uviedol, že deň po pozitívnom PCR teste sa zúčastnil na slávnostnom ceremoniáli v Novakovom tenisovom centre v Belehrade. Ide o akciu, na ktorú upozornilo viacero médií aj fotografiou s deťmi. 

Novak Djoković tvrdí, že pozitívny výsledok testu dostal až po tomto podujatí. Na dohodnutý rozhovor so žurnalistom však už išiel vedomý si pozitívneho výsledku: „O deň neskôr, 18. decembra, som bol vo svojom tenisovom centre v Belehrade, aby som splnil svoj dlhodobý prísľub a poskytol interview pre L'Equipe. Všetky ostatné naplánované aktivity okrem interview a fotografovania pre L'Equipe som zrušil.

Odporúčané
Novax DjoKovid ide na internete bomby: pozri si najlepšie memečka na účet tenisovej hviezdy Novax DjoKovid ide na internete bomby: pozri si najlepšie memečka na účet tenisovej hviezdy 7. januára 2022, 19:05

Svetová tenisová jednotka si v tomto kontexte priznala chybu. Djoković dodáva, že s výnimkou fotenia mal celý čas rúško a potom išiel domov do izolácie. „Spätne si uvedomujem, že som situáciu zle posúdil. Mal som toto stretnutie preložiť na iný termín.“

Srb sa snažil vysvetliť aj nezrovnalosti v príjazdových dokumentoch. Djoković v dokumentoch uviedol, že 14 dní pred príletom do Austrálie nikam necestoval, ale v skutočnosti mal medzi Belehradom a Austráliou ešte zastávku v Španielsku. Na vine je vraj agent. „Príslušné doklady predkladal môj tím v mojom poverení, ako som to aj povedal imigračným úradníkom pri mojom prílete. Môj agent sa úprimne ospravedlňuje za administratívnu chybu, keď omylom zaškrtol nesprávne okienko vo formulári týkajúce sa mojej cestovateľskej minulosti pred príchodom do Austrálie.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Novak Djokovic (@djokernole)

Domov
Zdieľať
Diskusia