Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2022, 14:46
Čas čítania 1:15
Adam Novosad

Djokovića mučili a odňali mu ľudské práva, tvrdia jeho rodičia. Tenista sa už vrátil na kurt, dnes prvýkrát v Austrálii trénoval

NEWS NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené

Srbský tenista sa dostal do problémov po prílete do Austrálie, kde sa mal zúčastniť na tenisovom turnaji Australian Open.

„Toto je najväčšie víťazstvo jeho kariéry, je väčšie ako akýkoľvek grandslam,“ vyhlásila na tlačovej konferencii matka Novaka Djokovića, ktorý strávil posledné dni v austrálskej izolácii. Dnes súd rozhodol o tom, že víza mu austrálska vláda vzala protiprávne, a toto rozhodnutie zvrátil, informuje BBC.

Djoković priletel do Austrálie na tenisový turnaj Australian Open, ale keďže nebol očkovaný proti koronavírusu a musel si vypýtať výnimku, dostal sa do problémov a austrálska vláda mu po prílete zakázala vstup do krajiny, pretože si podľa nej požiadal o nesprávne víza.

Brat tenistu Djordje potvrdil, že Novak už dnes v Austrálii prvýkrát trénoval. „Novak je voľný. Pred niekoľkými minútami už trénoval na tenisovom kurte. Do Austrálie prišiel hrať tenis a pokúsiť sa vyhrať ďalší Australian Open,“ povedal brat so slovami, že Djoković odjakživa podporoval právo na slobodný výber a rozhodovanie.

Odporúčané
10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 15. januára 2022, 16:30

„Nespravil nič zlé, neporušil žiaden z ich zákonov. Bojoval proti systému a vláde, pretože mal právo tam byť,“ skonštatovala matka Dijana Djokovićová. S manželom Srdjanom dokonca na tlačovej konferencii uviedli, že Novak Djoković sa v Austrálii stal obeťou „mučenia“ a „boli mu odobraté ľudské práva“.

Mlčanie po víťazstve na súde prelomil aj samotný tenista. „Som spokojný a vďačný za to, že sudca zvrátil zrušenie mojich víz. Napriek všetkému, čo sa stalo, chcem zostať a pokúsiť sa bojovať na Australian Open,“ napísal Djoković na Twitteri.

Austrálska vláda však môže tenistovi víza zrušiť napriek rozhodnutiu súdu, a tak zostáva už len otázkou času, či napokon bude môcť na Australian Open hrať alebo sa bude musieť vrátiť do Európy.

Domov
Zdieľať
Diskusia