Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. februára 2022, 11:50
Čas čítania 1:11
Daniel Mikolášik

Snoubordistka prehovorila o sexuálnom obťažovaní: Americký tréner, ktorý je na ZOH 2022, si vraj fotil nahé športovkyne

Snoubordistka prehovorila o sexuálnom obťažovaní: Americký tréner, ktorý je na ZOH 2022, si vraj fotil nahé športovkyne
Zdroj: Doug Pensinger/Getty Images
ŠPORT SNOWBOARD ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Peter Foley obvinenia odmieta, zväz ich už prešetruje.

Snoubordistka a členka amerického olympijského tímu z roku 2010 Callan Chythlooková-Sifsofová na Instagrame obvinila dlhoročného trénera amerických snoubordistov Petra Foleyho zo sexuálneho obťažovania. Viac než desať rokov si vraj fotografoval nahé športovkyne, informuje ESPN.

„Nemôžem sledovať olympiádu bez toho, aby som toto verejne vyhlásila. Jedna z mojich prvých skúseností s Foleym sa odohrala v mojich 17 rokoch, keď mne a spoluhráčke pošepkal do ucha, že chce vložiť jazyk do jej vagíny, ukazujúc na veľmi mladé argentínske dievča,“ napísala Chythlooková-Sifsofová na sociálnej sieti.

Foley sa aktuálne nachádza na ZOH 2022 v Pekingu, kde trénuje amerických snoubordistov. V piatok pre New York Post na margo obvinení povedal, že z nich zostal prekvapený a rázne ich odmieta. „Robím, čo je v mojich silách, aby som sa sústredil na podporu športovcov na olympiáde,“ dodal. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Callan Chythlook-Sifsof (@callanthegreat)

32-ročná Chythlooková-Sifsofová obvinila aj snoubordistu a ďalšieho účastníka ZOH 2022 Hagena Kearneyho, ktorý ju údajne takisto obťažoval a na jej adresu povedal rasistickú nadávku. Kearny to v sobotu v oficiálnom vyjadrení na Instagrame priznal a ospravedlnil sa. Vraj išlo len o vtip, no dnes to vníma ako „úplnú hlúposť a odporné správanie“ z jeho strany.

Odporúčané
6 najluxusnejších lyžiarskych stredísk. Stretneš tu slovenské aj svetové celebrity 6 najluxusnejších lyžiarskych stredísk. Stretneš tu slovenské aj svetové celebrity 11. januára 2024, 16:30

„Osoby, ktoré som spomenula, sa správali toxicky, kultúra v tíme chránila tento typ správania. Normalizovali sa veci, ktoré nie sú v poriadku. Mnohí športovci sa stali súčasťou tohto rasistického a sexistického správania, participovali na čudnom režime, ktorý vytvoril Foley, a spôsobili, že športovkyne a ďalšie členky tímu sa stali obeťami sexuálneho násilia,“ dodala snoubordistka. 

Americký lyžiarsky a snoubordový zväz potvrdil, že všetky obvinenia vyšetrí. „Berieme ich veľmi vážne a všetky dôkladne prešetríme,“ uviedol vo vyhlásení. Na otázky, či bude Foley aj naďalej trénovať snoubordistov počas olympijských hier, však neodpovedal.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa U.S. Snowboard Team (@ussnowboardteam)

Domov
Zdieľať
Diskusia