Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. februára 2022, 7:33
Čas čítania 1:25
Dominik Vetrák

Ruská hra Atomic Heart je ako Bioshock a Metro na steroidoch. Užiješ si sci-fi príšery, nadľudské schopnosti a tajné experimenty

Ruská hra Atomic Heart je ako Bioshock a Metro na steroidoch. Užiješ si sci-fi príšery, nadľudské schopnosti a tajné experimenty
Zdroj: Mundfish
TECH ATOMIC HEART
Uložiť Uložené

Hra vyjde koncom tohto roka a mnohí ju už teraz považujú za jednu z najočakávanejších vôbec.

Aktualizácia: Vývojár hry Atomic Heart ruské štúdio Mundfish môže byť priamo ovplyvnené vojnou na Ukrajine. Je pravdepodobné, že to negatívne ovplyvní vývoj ich hry, takže je normálne, ak ju odložia na rok 2023. 

Horšie na tom sú, samozrejme, ukrajinské herné štúdiá. GSC Game World pracuje na hre Stalker 2 z postapokalyptického vojenského prostredia. Vývojári už oficiálne požiadali o pomoc Ukrajine a vývoj hry je teraz asi to posledné, na čo myslia.

Vývojárske štúdio hry Atomic Heart 

Podobne sú na tom ďalšie štúdiá, ako aj napríklad 4A Games, tvorcovia série Metro. Štúdio sa po ukrajinsko-ruskom konflikte v roku 2014 presunulo na Maltu, no stále má časť štúdia v Kyjeve. Hráči sa musia pripraviť, že sa ich vojna na Ukrajine dotkne tiež. Koniec aktualizácie.

O hre Atomic Heart sme naposledy písali ako o krížencovi slávnych hier ako Prey, Bioshock, Stalker či Metro. Hra si berie podarené elementy z každej z nich. Najnovší trailer odhaľuje, že ako hráči sa vyberieme do tajných vládnych zariadení a budeme disponovať nadľudskými schopnosťami a nezvyčajnými zbraňami. Do cesty sa nám postavia zombíci, príšery, roboti a všetko možné, čo ti len napadne. 

Odporúčané
5 hier, ktoré začali ako módy, no stali sa z nich úspešné a skvelé hry zarábajúce amatérskym tvorcom milióny dolárov 5 hier, ktoré začali ako módy, no stali sa z nich úspešné a skvelé hry zarábajúce amatérskym tvorcom milióny dolárov 9. februára 2022, 9:30

Z hľadiska hrateľnosti a dizajnu herných mechaník pôsobí sci-fi Atomic Heart veľmi zábavne a originálne. Hru vyvíja ruské štúdio Mundfish. Namiesto dátumu vydania tvorcovia oznámili, že hra vyjde v niektorom z mesiacov roka 2022 končiacich sa na „ber“, teda v septembri, októbri, novembri alebo decembri.

V decembri má vyjsť aj postapokalyptická hra Stalker 2, takže tieto dva výborne vyzerajúce herné tituly sa zrejme budú biť o pozornosť. Atomic Heart vyjde na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Na konzolách od Xboxu pritom vyjde v deň vydania aj cez službu Game Pass.

Množstvo hráčov poteší správa, že hudbu do hry zloží Mick Gordon, ktorý robil hudbu aj do posledných dvoch častí Dooma. A kto ich hral, ten vie, že soundtrack v nich bol úžasný.

Domov
Zdieľať
Diskusia