Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. februára 2022, 19:34
Čas čítania 0:56
Tímea Krauszová

Vedenie RTVS nevie, kto zverejnil nahrávku vulgárneho Marcela Merčiaka

NEWS MARCEL MERČIAK RTVS
Uložiť Uložené

Za správanie komentátora sa televízia už ospravedlnila.

Športový moderátor a komentátor Marcel Merčiak sa dostal pod tlak počas vysielania športového prenosu zo zimných olympijských hier v Pekingu. Na uniknutej nahrávke z RTVS počuť, ako vulgárne nadáva svojmu kolegovi. Merčiaka podľa zverejneného záznamu nahnevalo, že z réžie nedostal potrebnú informáciu, a tak divákom pri televíznych obrazovkách ohlásil nesprávny čas. Vedenie verejnoprávnej televízie podľa Denníka N stále nevie, kto nahrávku zverejnil.

Odporúčané
VIDEO: Marcel Merčiak vulgárne vynadal kolegovi na uniknutej nahrávke zo štúdia RTVS. Nervy mu praskli po nevydarenom vstupe VIDEO: Marcel Merčiak vulgárne vynadal kolegovi na uniknutej nahrávke zo štúdia RTVS. Nervy mu praskli po nevydarenom vstupe 6. februára 2022, 22:50

Osobné zlyhanie vyriešia po Pekingu

Vedenie RTVS ešte nezistilo, kto nahrávku zverejnil, no za Merčiakovo správanie sa televízia ospravedlnila. „Vzniknutú situáciu, ktorá viedla až k zverejneniu nahrávky, zodpovedne prešetrujeme a budeme ju interne riešiť aj s Marcelom Merčiakom po jeho návrate z Pekingu,“ povedala pre Enko hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

Ospravedlnil sa už aj samotný Merčiak, a to aj na novovzniknutom instagramovom účte, aj v médiách. „Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodným spôsobom. Momentálne sa však musím viac sústrediť na prácu. Vo vypätých situáciách vznikajú aj problémy. Verím, že si ich v pokoji vykomunikujeme,“ znie jeho stanovisko, ktoré zverejnil na sociálnej sieti a poskytol ho aj Novému Času.

Televízia bude prípad riešiť individuálne a tvrdí, že ide o ojedinelú vec a nahrávka nie je ukážkou bežných vzťahov na pracovisku či systémovej chyby. „Historicky sme nezaznamenali žiadne podnety v súvislosti so vzťahmi na pracovisku zo sekcie športu,“ povedala ďalej hovorkyňa pre Enko. Podľa jej slov sa môžu zamestnanci v prípade problémov obrátiť na svojich nadriadených alebo na sekciu HR.

Odporúčané
Marcel Merčiak nie je jediný. Tieto vulgárne momenty v minulosti pobavili slovenských divákov Marcel Merčiak nie je jediný. Tieto vulgárne momenty v minulosti pobavili slovenských divákov 7. februára 2022, 17:30
Domov
Zdieľať
Diskusia