Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2022, 22:50
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

VIDEO: Marcel Merčiak vulgárne vynadal kolegovi na uniknutej nahrávke zo štúdia RTVS. Nervy mu praskli po nevydarenom vstupe

VIDEO: Marcel Merčiak vulgárne vynadal kolegovi na uniknutej nahrávke zo štúdia RTVS. Nervy mu praskli po nevydarenom vstupe
Zdroj: Refresher/Michal Dubovan
NEWS MARCEL MERČIAK RTVS ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022 ZOH 2022
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Športový moderátor a komentátor Marcel Merčiak sa dostal pod tlak počas vysielania športového prenosu zo zimných olympijských hier v Pekingu.

Keď Marcel Merčiak zakončil svoj vstup v priamom prenose, praskli mu nervy a vulgárne vynadal svojmu kolegovi. Na verejnosť unikol záznam rozhovoru, ktorý sa odohral medzi Merčiakom, komentujúcim športové podujatie na práve prebiehajúcich zimných olympijských hrách v Pekingu, a jeho kolegom.

Merčiaka podľa zverejneného záznamu nahnevalo, že z réžie nedostal potrebnú informáciu, a tak divákom pri televíznych obrazovkách ohlásil nesprávny čas. Takýchto zaváhaní bolo podľa rozhorčenia Merčiaka viacero, a tak naňho doľahol stres a do kolegu, s ktorým komunikoval, sa pustil so spŕškou vulgarizmov.

Uniknutý rozhovor pre Nový Čas okomentovala už aj RTVS, podľa ktorej išlo o súkromnú konverzáciu neodvysielanú v priamom prenose. Merčiak tak zakončil svoj vstup a kolegovi vynadal až po tom, čo sa uistil, že televízni diváci rozhovor nebudú počuť.

Televíziu podľa vyjadrenia mrzí, že toto nedorozumenie zapríčinené prácou v náročných a vypätých podmienkach viedlo ku konfliktu a k zverejneniu nahrávky.

„Štandardne sú prípadné konflikty na pracovisku riešené interne a mrzí nás, že niekto zo zamestnancov sa rozhodol situáciu riešiť zverejnením súkromnej konverzácie na internete a tým uškodiť kolegovi a zároveň aj RTVS ako inštitúcii,“ povedala hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

Za svoje správanie sa ospravedlnil aj samotný moderátor. „Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodným spôsobom. Momentálne sa však musím viac sústrediť na prácu. Vo vypätých situáciách vznikajú aj problémy. Verím, že si ich v pokoji vykomunikujeme,“ skonštatoval Merčiak.

Prečítaj si o tejto téme aj naše ďalšie články. Ako na Marcela Merčiaka reagoval predseda parlamentu? A aké vtipy o tejto téme vznikli? 

Domov
Zdieľať
Diskusia