Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2022, 17:34
Čas čítania 0:59
Eduard Starkbauer

Videoplatforma Rumble chce Spotify vyfúknuť podcast Joea Rogana. Ponúka mu 100 miliónov dolárov

NEWS JOE ROGAN
Uložiť Uložené

Spotify aj Rogan čelia v ostatných dňoch kritike pre zverejňovanie dezinformácií vo veci pandémie a očkovania proti covidu-19.

Konzervatívna videoplatforma Rumble podľa zistení Business Insider ponúka Joeovi Roganovi lukratívnu zmluvu vo výške 100 miliónov dolárov. MMA komentátor, herec, moderátor a komik Joe Rogan sa v ostatných dňoch dostal do centra mediálnej pozornosti. Dôvodom sú dezinformácie a hoaxy, ktoré odzneli v jeho podcaste The Joe Rogan Experience. Suma 100 miliónov dolárov nie je náhodná. Na rovnakú sumu sa odhaduje výška exkluzívneho kontraktu Rogana so Spotify.


Platforma Rumble svoj návrh dokonca zverejnila na Twitteri. Ponúka mu nulovú cenzúru a odmenu vyplatenú počas najbližších 4 rokov. CEO spoločnosti Chris Pavlovski chce získať okrem exkluzivity aj archív epizód a ponuku grandiózne označil za „našu možnosť na záchranu sveta“.

Joe Rogan na seba v ostatnom čase upozornil propagovaním ivermektínu, odraďovania od očkovania mladých a komentárom o zhypnotizovaní ľudí, aby nosili rúška. Komik medzičasom priznal vlastnú nepripravenosť a neinformovanosť a uznal, že sa na niektorých hostí musí pripraviť lepšie. Všetky novinky o osude podcastu Joea Rogana a vývoji aktuálnej aféry nájdeš tu

CEO Spotify Daniel Ek zatiaľ napriek nesúhlasu s komentármi a názormi hostí za podcastovou hviezdou stojí a zrušenie kontraktu nepovažuje za riešenie. „Mali by sme mať jasnú čiaru týkajúcu sa obsahu a konať vždy, keď sa prekročí, rušiť ľudí je však tenký ľad.“

Odporúčané
Dwayne Johnson prehodnotil svoju podporu Joea Rogana. Ten hanlivo nazýval Afroameričanov Dwayne Johnson prehodnotil svoju podporu Joea Rogana. Ten hanlivo nazýval Afroameričanov 6. februára 2022, 15:26

Rumble získal popularitu podobne ako aplikácie Parler a Gab predovšetkým vďaka brojeniu proti cenzúre mainstreamových technologických platforiem a v januári dosiahol počúvanosť 39 miliónov poslucháčov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia