Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2022, 15:26
Čas čítania 1:38
Ivan Koribanič

Dwayne Johnson prehodnotil svoju podporu Joea Rogana. Ten hanlivo nazýval Afroameričanov

Dwayne Johnson prehodnotil svoju podporu Joea Rogana. Ten hanlivo nazýval Afroameričanov
Zdroj: TASR/AP
OSOBNOSTI DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON JOE ROGAN USA
Uložiť Uložené

Najprv sa The Rock tešil na tequilu, ktorú si dá s Roganom, následne jeho rasistické narážky odsúdil.

Dwayne ‚The Rock‘ Johnson už ďalej nie je podporovateľom známeho UFC komentátora Joea Rogana. Ten vo videu opakovane hanlivým výrazom označil Afroameričanov, upozornil portál Bjpenn.

Ešte začiatkom týždňa uverejnil komentátor na Instagrame 9-minútové video o jeho podcaste JRE, v ktorom údajne šíril dezinformácie vo veci ochorenia covid-19. Rogan tvrdí, že má rád zaujímavé rozhovory s ľuďmi, ktorí majú odlišné názory.

Joe Rogan si získal podporu mnohých známych osobností, medzi ktorými bol aj Dwayne Johnson. „Skvelé, kamarát. Teším sa, ako si jedného dňa dáme tequilu,“ napísal herec na svojom Twitteri.

Po publikovaní Roganovho videa, kde hanlivo označuje Afroameričanov, The Rock svoju predchádzajúcu podporu Rogana odvolal. Herca na to upozornil spisovateľ Don Winslow. „Pre množstvo ľudí ste hrdinom, no používate svoj profil na obranu Joea Rogana. Človeka, ktorý desiatky ráz hanlivo urazil Afroameričanov a bez problémov sa nad tým aj zasmial. Je to zlé využitie vášho vplyvu,“ napísal spisovateľ na svojom účte.


Dwayne Johnson mu vzápätí odpovedal. „Vďaka za upozornenie. Pred mojím pozitívnym komentárom k Roganovi som o tomto nevedel, ale teraz už tomu celému rozumiem,“ uviedol herec. 

Odporúčané
Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď 5. februára 2024, 9:30

Na celú situáciu zareagoval aj samotný Rogan. Ten hovorí o tom, že v anglickom jazyku neexistuje ďalšie podobné slovo. Podľa neho je to slovo, ktoré môže použiť iba istá skupina ľudí. Tí ho následne môžu významovo voľne interpretovať. „Ak však toto slovo povie biely človek, je to rasistické. Ak ho použije černoch, môže ísť o výraz náklonnosti, text rapovej piesne… Je to atypické slovo, ktoré mi však do úst nepatrí.“

Teraz som si toho dobre vedomý, hoci som to roky takto používal,“ napísal komentátor. Ďalej dodal, že ho však nikdy nepoužil v rasistickom kontexte, preto sa za rasistu ani nepovažuje.

Protest hudobníkov

Pre svoj skeptický postoj ku koronavírusu a obzvlášť k očkovaniu sa proti Spotify, kde Rogan vo veľkom pôsobí, spustil protest hudobníkov. Začal pesničkár Neil Young, ktorému sa nepáčilo, že služba dáva Roganovi výrazný priestor na šírenie konšpirácií. Zo solidarity sa k nemu pripojila aj jeho dlhoročná kamarátka a speváčka Joni Mitchell a neskôr aj britský spevák James Blunt.

Ako píše Engadget, Spotify už Roganovi zmazalo približne 70 epizód jeho podcastu JRE. Nie je však jasné, či je dôvodom práve Roganov kontroverzný postoj voči ochoreniu covid-19.

Domov
Zdieľať
Diskusia