Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2022, 7:33
Čas čítania 1:12
Adam Novosad

Zahádžeme ti superjachtu zhnitými vajcami, vyhrážajú sa Jeffovi Bezosovi nahnevaní obyvatelia Rotterdamu

NEWS JEFF BEZOS
Uložiť Uložené

Miliardár musí zaplatiť za demontovanie mosta v Rotterdame, pod ktorý sa nevojde jeho nová superjachta.

Jeden z najbohatších mužov sveta Jeff Bezos sa najbližšie leto chystá brázdiť svetové moria a oceány na svojej novej superjachte s názvom Y721 za viac ako 430 miliónov eur. Jachtu buduje lodenica Oceano pri holandskom meste Rotterdam, lenže konštruktéri narazili na problém, ktorému bude loď čeliť pri prechode Rotterdamom až k Atlantickému oceánu, uvádza The Telegraph.

Na to, aby jachta prešla cez mesto, bude potrebné dočasné demontovanie vrchnej časti historického mosta Koningshavenbrug, známeho ako De Hef. Bezos síce nemá problém demontovanie zaplatiť z vlastného vrecka, avšak časť obyvateľov Rotterdamu sa rozhodla vzbúriť a pokúsiť sa operáciu zablokovať.

Odporúčané
Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku Satelitný internet Starlink Elona Muska si už môžeš objednať aj na Slovensku 23. februára 2021, 14:36

Na Facebooku teraz navyše vznikla udalosť, ktorej cieľom je zhromaždiť popri rieke čo najväčší počet ľudí. Organizátor Pablo Strörmann od účastníkov chce, aby si priniesli balenia zhnitých vajec a Bezosovu superjachtu zahádzali ich zapáchajúcim obsahom.

„Rotterdam bol z kopy trosiek vybudovaný miestnymi ľuďmi a len tak ho nerozoberieme pre falus megalomanského miliardára. Nie bez boja!“ hovorí opis udalosti. V čase písania článku už 1 700 ľudí označilo, že sa na hádzaní vajec zúčastní, zatiaľ čo viac ako 6 400 ľudí má o udalosť záujem.

Zatiaľ nie je jasné, ako celá žiadosť o demontovanie mosta dopadne. Miestne úrady však podľa holandských médií po renovácii mosta De Hef v roku 2017 prisľúbili, že ho už nikdy opätovne nerozoberú.

Najnovšie sa vyjadril aj starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb, ktorý vyhlásil, že mesto s demontovaním mosta doteraz nesúhlasilo, avšak odmietol s istotou potvrdiť, či k tomu naozaj v budúcnosti nedôjde.

Domov
Zdieľať
Diskusia