Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
12. júna 2024 o 9:30
Čas čítania 3:24
Timotej Gašper

Luxusný ostrov Indian Creek: býva tu Jeff Bezos či Ivanka Trump. Milionári sa tu ukrývajú pred svetom, bežný človek sem nevstúpi

Luxusný ostrov Indian Creek: býva tu Jeff Bezos či Ivanka Trump. Milionári sa tu ukrývajú pred svetom, bežný človek sem nevstúpi
Zdroj: Wikimedia Commons
ZAUJÍMAVOSTI BÝVANIE DONALD TRUMP JEFF BEZOS LUXUSNÉ DOMY SLÁVNYCH OSOBNOSTÍ TOM BRADY
Uložiť Uložené

Slávne osobnosti s obrovským majetkom majú nehnuteľnosti po celom svete. Niektorí z nich vlastnia vilu v ostrovnej dedine Indian Creek, ktorá je známa ako to najprestížnejšie miesto pre život. Podľa reportérky, ktorá ho navštívila, je tu však nuda.

V Miami je bez debát množstvo luxusných domov a apartmánov s neskutočnými výhľadmi. Existuje však aj miesto, kam sa bežný človek nikdy nedostane a opisujú ho ako to najdrahšie poštové smerovacie číslo na svete.

Ozbrojená stráž, kamery, previerky v mennom zozname a závory. Toto všetko čaká na potenciálneho návštevníka ostrovnej komunitnej dediny s názvom Indian Creek. Miesto, kde sa ceny nehnuteľností začínajú na hranici 47 miliónov eur, je skutočne len pre tých najbohatších jedincov, píše Business Insider.

Práve tento faktor je pre uzavretú a prísne stráženú komunitnú obec kľúčový. Projekt umelého ostrova v americkom Miami má zabezpečiť maximálnu bezpečnosť, súkromie, luxus a pohodlie pre tých najznámejších a najzámožnejších ľudí. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vyzerá Indian Creek.
  • Prečo a kedy vznikol.
  • Aká je tamojšia ochranka.
  • Kto tam žije.

Na ploche s rozlohou 1,21 štvorcového kilometra sa nachádza len niečo málo vyše 40 domov. Tento obmedzený počet má napomôcť tomu, aby sa žiaden z rezidentov necítil nejakým spôsobom utláčaný. Všetky majestátne vily, ktoré sú postavené po vonkajšom obvode ostrova, disponujú veľkým pozemkom, bazénmi, hosťovskými domčekmi a prístupom k súkromnému prístavu, ku ktorému patria luxusné jachty a člny. 

Súkromie a bezpečnosť sú na prvom mieste

Keď sa niekto zamyslí nad tým, prečo je vstup na toto miesto prísne strážený, je nutné si uvedomiť, že miestni rezidenti platia desiatky miliónov práve preto, aby si užili nerušené chvíle bez novinárov či paparazzov. Na Indian Creeku, ktorý je viac známy ako tzv. Billionaire Bunker (Bunker miliardárov, pozn. red.), totiž žije napríklad Jeff Bezos, Ivanka Trump a mnoho ďalších svetoznámych osobností. 

Indian Creek
Zdroj: Google Maps (screenshot)

Na svete je niekoľko miest, na ktoré sa takmer určite nedostane žiaden z bežných smrteľníkov. Podobné pravidlá platia aj pre Billionaire Bunker. Okrem toho, že jediný pozemný vstup na tento ostrov je cez strážený most, má tamojšia ochranka aj iné účinné spôsoby, ako zariadiť, aby si milionári užívali cenné súkromie.

Odporúčané
Bratislavčania chcú bývať vo vlastnom. Najviac bytov sa predáva v Downtown Yards Bratislavčania chcú bývať vo vlastnom. Najviac bytov sa predáva v Downtown Yards 17. septembra 2024 o 11:30

Reportérka z Business Insider sa koncom roka 2023 dostal do tohto raja milionárov, kde mala stretnutie s realitnou agentkou luxusných domov. „Musela som byť na mennom zozname očakávaných hostí. Kamera a stráže dokonca kontrolovali a skenovali doklady môjho vodiča na Uberi. Po tom, čo som vystúpila a čakala na realitnú agentku, ku mne ihneď pribehol policajt a začal sa vypytovať, čo tu vlastne robím,“ povedala Hannah.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu Refresher+ už od 5 € 1 €

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako tento ostrov vznikol.
  • Koľko policajtov ho stráži.
  • Ako to vyzerá priamo na ostrove.
  • Čo sa nachádza v jeho srdci. 
  • Kto tam vlastní nehnuteľnosť.
Dočítaj článok už od 5 € 1 €
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 161514 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia