Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2022, 15:07
Čas čítania 0:46
Martin Adam Pavlík

Novak Djoković sa podľa autora svojej biografie dá napokon zaočkovať

Novak Djoković sa podľa autora svojej biografie dá napokon zaočkovať
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
ŠPORT AUSTRÁLIA AUSTRALIAN OPEN NOVAK DJOKOVIĆ TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ak by sa tak stalo, Srb by sa mohol už o rok predstaviť v Melbourne na hviezdnom turnaji a napraviť si chuť z posledného ročníka, kde mu nebolo umožnené súťažiť práve preto, že nebol zaočkovaný.

Autor Djokovićovej biografie Daniel Müksch prezradil, že výhra Rafaela Nadala na poslednom grandslamovom turnaji Australian Open Srba ešte viac namotivovala k tomu, aby sa stal najlepším tenistom v histórii, informuje Šport.skMüksch sa zároveň vyjadril, že podľa toho, čo počul od Djokovićových blízkych, sa nakoniec srbský tenista známy svojím antivaxerským postojom predsa len dá zaočkovať.

Ak by sa tak stalo, mohol by sa už o rok predstaviť v Melbourne na hviezdnom turnaji a napraviť si chuť z posledného ročníka, kde mu súťažiť nedovolili preto, že nebol zaočkovaný. Ako sme informovali minulý mesiac, tenistovi zrušili víza a deportovali ho z krajiny. Dostal tiež zákaz vstúpiť do krajiny na tri roky. 

Novak Djokovič
Zdroj: TASR/AP

Celý incident má navyše dohru. Šport.sk píše, že Djoković by sa mal vo štvrtok stretnúť so srbským prezidentom Aleksandarom Vučićom, ktorý ho viackrát verejne podporil a nesúhlasil s konaním austrálskych úradov. Pri tejto príležitosti by mal tiež predniesť krátky verejný prejav.

Agentúra AFP totiž citovala oficiálne vyhlásenie srbskej prokuratúry, že výsledky viacerých testov, ktoré tenista absolvoval v dňoch 16. decembra a 22. decembra, sú platné. Tieto PCR testy na koronavírus, ktoré srbský tenista Novak Djoković predložil v januári austrálskym úradom, teda boli legitímne a neklamal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia