Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022, 16:23
Čas čítania 0:52
Ema Stanovská

Nicholsonová pózovala v sukni s náboženským motívom. „Ľudia by si mali dať na rozkrok aj vašu tvár,“ odkázal jej Taraba

NEWS POLITICI
Uložiť Uložené

Europoslankyňa v príspevku komentovala klesajúci počet veriacich.

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová zverejnila na Facebooku príspevok, v ktorom komentovala výsledky nedávneho sčítania obyvateľstva na Slovensku. Poukázala najmä na klesajúci počet veriacich a zverejnila fotografiu, na ktorej pózuje v sukni s motívom Panny Márie.

„Cirkev sa dlhodobo cez rôzne pani Záborské snaží mať čoraz väčší vplyv na politiky štátu, avšak je to v príkrom rozpore s tým, ako im klesá počet ovečiek na Slovensku. Tak čo keby si Záborské a Vašečkovia dali pohov?“ naráža Nicholsonová na koaličných poslancov, ktorí pravidelne bojujú za sprísnenie interrupcií.

„Už nedávno prezentované výsledky sčítania obyvateľstva u našich susedov v Českej republike naznačili, že aj na Slovensku to môže vyzerať inak, čo sa týka hlásenia či nehlásenia sa k cirkvi. A vyzerá... Svedkovia liehovovi vraj tiež nedopadli najhoršie,“ komentovala poslankyňa štatistiky. 

Odporúčané
ŠTATISTIKY OBYVATEĽOV: Neveriaci je takmer každý štvrtý Slovák, katolíkov výrazne ubudlo ŠTATISTIKY OBYVATEĽOV: Neveriaci je takmer každý štvrtý Slovák, katolíkov výrazne ubudlo 20. januára 2022, 12:12

Niektorí ľudia ju v komentároch označili za „samoľúbu puberťáčku“ a  „odpornú kravu“. Nejedného však pohoršila fotografia sukne, ktorá má podľa komentujúcich „dehonestovať ľudí za vieru“.

Na sukňu reagoval aj poslanec Tomáš Taraba: „Pevne verím, že po tomto, čo ste si Pannu Máriu dali na rozkrok, sa ujme na Slovensku módna dekorácia Vašej tváre na sukniach na tom istom mieste,“ napísal. Nicholsonová už komentár vymazala.

K rímskokatolíckej viere sa prihlásilo 55,8 % obyvateľov, v roku 2011 sa k nej hlásilo 62 %. Najväčšia cirkev na Slovensku teda zaznamenala pokles veriacich o viac než 6 percentuálnych bodov.

Domov
Zdieľať
Diskusia