Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022 o 12:40
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Česká speváčka, ktorá sa chcela nakaziť koronavírusom, aby sa vyhla zákazom, no namiesto toho zomrela, zaujala celý svet

ZAUJÍMAVOSTI HANA HORKÁ KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Speváčka dlhodobo odmietala očkovanie, pretože účinkom vakcíny nedôverovala.

Česká speváčka Hana Horká odmietala vakcínu proti koronavírusu a zámerne sa nechala nakaziť ochorením covid-19. Následkom ochorenia však pred niekoľkými dňami podľahla. Správa o zbytočnom úmrtí speváčky sa medzičasom dostala do svetových médií, ako sú napríklad The Guardian, BBC, The Independent, The Sun či Daily Mail.

„Zámerné nakazenie sa covidom nie je práve skvelý nápad,“ komentovala jej prípad epidemiologička Tara C. Smithová. Upozornila ľudí, aby nebrali variant omikron na ľahkú váhu iba preto, že má miernejšie prejavy ochorenia ako delta.

Podľa vyjadrenia speváčky sa však jej rodina nakazila práve závažnejším variantom, ktorý ju pripravil o život. „Áno, som prekonavšia a prežila som i zblúdilú deltu,“ napísala ešte minulý piatok na Facebooku.

Pod jej príspevkom sa rozbehla debata, do ktorej sa zapojil aj jej syn. Ten obviňoval antivaxerov zo smrti svojej matky. Speváčka dlhodobo odmietala očkovanie, pretože účinkom vakcíny nedôverovala.

 

„Získavanie protilátok chorobou neuznávam dávno. O to viac, keď sa mi vlastná mama udusí v posteli. Sorry not sorry, pre názor a slobodu mi maminka nepríde na promóciu, svadbu, krstiny atď. Choďte sa dať zaočkovať,“ odkázal syn zosnulej Hany Horkej.

Domov
Zdieľať
Diskusia