Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2022, 8:08
Čas čítania 0:52
Kamila Šebestová

Slovenskí branci spolupracujú s poľskými neofašistami. Tých spájajú s proruskými útokmi na Ukrajine

NEWS EXTRÉMISTI POĽSKO RUSKO UKRAJINA
Uložiť Uložené

Polovojenská organizácia sa k spolupráci s Poliakmi verejne priznáva na Facebooku.

Polovojenská organizácia Slovenskí branci spolupracuje s poľskou jednotkou Strzelec. Niektorí jej členovia boli súčasťou neofašistických zoskupení, informuje investigatívny portál ICJK. Novinári z Investigatívneho centra Jána Kuciaka spoločne s poľskými reportérmi poukázali na nové prepojenie slovensko-poľských extrémistov. 

Ich spolupráca je čoraz intenzívnejšia. Cvičia spolu aj na strelnici, kde sa učia strieľať zo zbraní s ostrými nábojmi. O svojich cvičeniach robia aj promovideá na sociálne siete. 

Poliakov spájajú s proruským útokom 

Nejde však len o mladých chlapcov, ktorí sa hrajú na vojakov. Členovia jednotky Strzelec 2077 Kraków boli podľa ICJK v minulosti prepojení s neofašistickou a prokremeľskou skupinou Falanga. Veliteľ ich jednotky si teraz odpykáva trest za podpaľačský útok v ukrajinskom Užhorode, ktorý bol tiež prepojený na Kremeľ. 

Slovenkí branci s Poliakmi trénujú so zbraňami, aby v krajinách „hájili mier a stabilitu“.

„Naším cieľom je spoločné prehlbovanie obranyschopnosti našich bratských národov, aby to, čo je slovenské, ostalo navždy slovenským, a to, čo je poľské, poľským. Ruka v ruke sme tak silnejší a v zmysle poučenia sa z dejín povestné Svätoplukove prúty ostanú spolu, a teda nezlomné,“ píšu branci na Facebooku pri fotke s ostrými nábojmi. 

Nové zákopy majú údajne v obci Hostie pri Topoľčiankach, kde, paradoxne, v minulosti sídlili partizáni. V lete tu organizovali letný vojenský kurz SB, na ktorom sa zúčastnil napríklad aj Tibor Rostas, šéfredaktor konšpiračného plátku Zem a vek. 

Odporúčané
Toto je 5 silných extrémistických skupín strednej Európy. Nenávidia liberálov, utečencov, LGBT a systém. Ako veľmi sú nebezpeční? Toto je 5 silných extrémistických skupín strednej Európy. Nenávidia liberálov, utečencov, LGBT a systém. Ako veľmi sú nebezpeční? 12. júna 2021, 14:31
Domov
Zdieľať
Diskusia