Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2022, 13:22
Čas čítania 0:50
Eduard Starkbauer TASR

Igor Matovič vylúčil v komunálnych voľbách spoluprácu so „skorumpovanými a extrémistickými stranami“

NEWS POLITIKA
Uložiť Uložené

Konkrétne kandidatúry necháva Igor Matovič podľa vlastných slov na svojich spolustraníkoch.

Na jeseň 2022 sa budú historicky prvýkrát konať naraz voľby do orgánov samospráv obcí aj voľby do orgánov samosprávnych krajov. Občania si tak budú súčasne vyberať starostov, respektíve primátorov, ako aj županov a poslancov jednotlivých zastupiteľstiev.

Zo spolupráce vylúčil v utorok Peter Pellegrini extrémistov z ĽSNS. Dnes predseda OĽaNO Igor Matovič v mene svojej strany vylúčil zo spolupráce strany Smer-SD, ĽSNS, Hlas-SD, Republika a „iné skorumpované či extrémistické politické zoskupenia“.

Súčasný minister financií dúfa, že Erika Jurinová obháji funkciu predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja a Jozef Viskupič pozíciu šéfa Trnavského samosprávneho kraja.

Igor Matovič
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Máme záujem nielen obhájiť posty súčasných županov v Trnave a Žiline, ale s kvalitnými kandidátmi chceme zabojovať aj v iných krajoch. Rovnako budeme aktívne pristupovať k nomináciám na primátorov a starostov,“ spresnil stanovisko strany OĽaNO Peter Dojčan z jej mediálneho tímu.

Odporúčané
KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti KVÍZ: Dokážeš správne priradiť známe výroky k politikom? Pri niektorých musíš poriadne zaloviť v pamäti 3. apríla 2024, 19:45

Dohody s partnermi pri postupe v komunálnych voľbách sa podľa predsedu OĽaNO ešte len uzatvárajú. Igor Matovič zatiaľ nechce hovoriť o prípadných volebných spojenectvách a povedal, že v jeho hnutí ich majú na starosti iní ľudia. Spomenul však, že si vie predstaviť vyjadrenie podpory aktuálnemu primátorovi jeho rodnej Trnavy Petrovi Bročkovi. „Myslím si, že Peter Bročka je dobrý primátor, a keď ma niekto nepresvedčí, že by mohol byť lepší ako on, tak si myslím, že by sa patrilo podporiť jeho.“

Domov
Zdieľať
Diskusia