Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2021, 12:28
Čas čítania 1:00
Ivan Koribanič

Francúzsky cestovateľ brázdi moria so svojou sliepkou Monique. Naučil ju surfovať, prežili spolu aj 130 dní v mrazivom Grónsku

Francúzsky cestovateľ brázdi moria so svojou sliepkou Monique. Naučil ju surfovať, prežili spolu aj 130 dní v mrazivom Grónsku
Zdroj: Wikimedia/Zoe Mohl/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI FRANCÚZSKO MORE MOREPLAVEC SLIEPKA
Uložiť Uložené

Francúz Guirec Soudée je od roku 2014 moreplavcom. Na svojej starej, 30-metrovej hrdzavej plachetnici začínal úplne sám.

Guirec Soudée nemal vo svojich začiatkov žiadne skúsenosti so životom na mori. Okrem skúseností mu chýbalo aj základné komunikačné vybavenie. Na palube bol navyše úplne sám, píše BBC.

Na Rhode Islande narazil na sliepku, ktorá mu podľa jeho slov okamžite padla do oka. „Stretol som Monique a zamilovali sme sa,“ opisuje Guirec. Vtedy plánoval svoju 5-ročnú cestu okolo sveta a sliepka Monique sa mala stať jeho najlepšou priateľkou.

Monique napodiv rýchlo získala morské nohy. Guirec sa najprv obával, či sa adaptuje na morský život, strach sa však rýchlo pominul. Problémom dokonca nebolo ani dostať sliepku priamo do mora, pretože svojho nového pána nasledovala ako pes. Podľa moreplavca si postupom času s Monique aj zasurfoval na windsurfingovej doske.

Guirec nemal počas cesty núdzu ani o jedlo. Monique mu pravidelne znášala vajíčka, hoci prognózy jeho kamarátov hovorili, že v dôsledku stresu ich pravdepodobne veľa neznesie. „Poznám ju, takmer sa usmieva,“ opísal Guirec svoju operenú kamarátku.

Odporúčané
Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera 20. januára 2024, 9:30

Francúz, ktorý má na Instagrame vyše 80-tisíc sledovateľov, ako malý chlapec túžil po dobrodružstve. Aj preto sa rozhodol, že svoju loď zakotví pri Grónsku. Prekročiť Atlantik im trvalo 28 dní. Po nájdení vhodnej zátoky nechali loď zamrznúť v ľade. Guirec strávil s Monique nasledujúcich 70 dní v tme, silnom vetre a extrémnom chlade. V arktickom ľade boli uväznení dokopy 130 dní. 

„Celý ten čas som sa s ňou rozprával. Myslím si, že keby tu nebola, bolo by to úplne iné,“ uzavrel Guirec. Jeho cesta dobrodruha sa však neskončila. Medzi posádku lode zobral aj psa Bosca, ktorý podľa fotiek na Instagrame vychádza s Monique veľmi dobre.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Guirec Soudée 🇫🇷 (@guirecsoudeeadventure)

Domov
Zdieľať
Diskusia