Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2021, 9:13
Čas čítania 0:37
Eduard Starkbauer TASR

Arriva sa v Bratislavskom kraji stále borí s problémami. Slovak Lines odmietli pomôcť. Bývalému dopravcovi to nedáva zmysel

NEWS ARRIVA BRATISLAVA DOPRAVA
Uložiť Uložené

Cestujúci v Bratislavskom kraji si na zlepšenie situácie v prímestskej doprave musia počkať. Kraj chce mať do Vianoc aspoň 95 % spojov.

Od nástupu nového prepravcu Arriva v Bratislavskom kraji dnes ubehol mesiac. Výpadky spojov, ktoré sa medzičasom ustálili na 25 %, chcel kraj riešiť spoluprácou Arrivy s historickým prepravcom Slovak Lines. Najvýraznejší výpadok spojov podľa Bratislavského samosprávneho kraja momentálne registrujú okresy Pezinok a Senec.

BSK dúfal v spoluprácu oboch dopravcov, avšak rokovania medzi firmami zatiaľ nedopadli v prospech cestujúcich. Dopravca Slovak Lines, ktorý naďalej spravuje bratislavskú autobusovú stanicu, nesúhlasí so spravovaním vybraných liniek. Ako dôvody uvádza nevýhodné podmienky a garancie zo strany Arrivy.

Autobusy spoločnosti Arriva odstavené na parkovisku.
Autobusy spoločnosti Arriva odstavené na parkovisku. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Hovorca Slovak Lines Štefan Bako pre TASR uviedol, že „podmienky neumožňujú poskytovať pre cestujúcich kvalitné dopravné služby a prevádzkovať novú autobusovú stanicu tak, aby sme zabezpečili ekonomickú udržateľnosť a stabilitu bez rizika vytvárania dlhodobej straty spoločnosti Slovak Lines“.

Odporúčané
Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY 17. mája 2024, 18:00

Arrive sa zatiaľ každým dňom zvyšuje pokuta, ktorá podľa slov župana Juraja Drobu prestane rásť, až keď spoločnosť zabezpečí aspoň 95 % spojov. Arriva nedávno začala ponúkať náborový príspevok vo výške 4 000 eur a šoférov hľadá aj v zahraničí.

Domov
Zdieľať
Diskusia