Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2021, 13:00
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

„Všetko bude inak,“ hovorí Boris Kollár o navrhovaných trojfázových opatreniach, ktoré predstavil minister Lengvarský

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Vládna koalícia sa zatiaľ stále nedohodla na finálnej podobe opatrení, ktoré začnú platiť od 9. decembra.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský na tlačovej konferencii v pondelok predstavil trojfázový plán, ako by sa malo Slovensko dostať z lockdownu a prežiť Vianoce. Najskôr by nás mal do 16. decembra čakať tvrdý lockdown, potom týždňové otvorenie obchodov pred Vianocami a od 25. opätovné zatvorenie obchodov, ale otvorenie hotelov a lyžiarskych stredísk. 

V noci z pondelka na utorok prebehlo rokovanie koaličnej rady, rovnako aj v utorok ráno a zdá sa, že dohodu nakoniec koaličné strany dosiahnu pred stredajším rokovaním vlády. Jej podoba však ešte nie je známa.

Zatiaľ čo Sme rodina chce sprísnenie opatrení, strana SaS žiada už od štvrtka uvoľnenie opatrení pre očkovaných obyvateľov. SaS dlhodobo hlása, že je proti lockdownu, ktorý plošne postihuje všetkých obyvateľov, a cestu vidí vo výhodách pre zaočkovaných.

Boris Kollár
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Stále nemáme konečnú dohodu, nechcem preto predbiehať a dávať nejaké čiastkové informácie,“ vyhlásil šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. „Cieľom je, aby sme skupinu 60 plus mali čo najviac zaočkovanú,“ doplnil Šipoš, ale nepovedal, či preto bude vláda zavádzať povinné očkovanie.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

Predseda parlamentu Boris Kollár však v Rádiu Expres hovoril oveľa otvorenejšie. Podľa Kollára sa zatiaľ vládna koalícia na podobe opatrení nedokázala dohodnúť, pretože má každý v niektorých bodoch rozdielne predstavy.

Tri fázy, ktoré včera predstavil minister Lengvarský, podľa Kollára vôbec nebudú platiť. „Všetko bude inak,“ skonštatoval predseda hnutia Sme rodina.

Domov
Zdieľať
Diskusia