Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 6:42
Čas čítania 1:01
Daniel Mikolášik

Syn Elona Muska X Æ A-XII počas videohovoru vykrikoval „Ahoj“. Novú raketu Starship označil za auto

Syn Elona Muska X Æ A-XII počas videohovoru vykrikoval „Ahoj“. Novú raketu Starship označil za auto
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.
OSOBNOSTI ELON MUSK
Uložiť Uložené

Miliardárov syn prvýkrát verejne prehovoril na kameru.

Miliardár a filantrop Elon Musk sa počas videokonferencie cez Zoom ukázal na kamere aj so svojím synom, ktorého pomenoval netradičným menom X Æ A-XII. Počas toho, ako prednášal o vesmírnej lodi Starship spoločnosti SpaceX spoločne s predstaviteľmi Národnej akadémie vied Spojených štátov, mal syna celý čas na kolenách.


Ako informuje portál Unilad, Musk načrtol svoje plány na prvé vypustenie rakety Starship na obežnú dráhu začiatkom budúceho roka. Počas konferencie mu do reči niekoľkokrát vstúpil aj ročný X Æ A-XII, ktorý tak vôbec prvýkrát verejne prehovoril na kameru.

Pomedzi prednášku o rakete zakričal „auto“, na čo ho otec opravil, že to je veľká raketa. O niekoľko sekúnd nato povedal viackrát do kamery „ahoj“ a zamával rukou účastníkom hovoru. Nechýbali ani grimasy, tlieskanie či opakovanie slovíčok. Synove reakcie Muska pobavili, neskôr ho však odovzdal do rúk opatrovateľa.

Video sa odvtedy rozšírilo po internete a ľudia na sociálnych sieťach si ho pre svoju autentickosť zamilovali. O synovi Elona Muska písali mnohé médiá ešte minulý rok, keď sa verejnosť dozvedela, aké bizarné meno mu vymyslel.

Pôvodne ho pomenoval X Æ A-12, no kalifornské zákony zakazujú v civilných menách arabské číslice, a tak ho s dnes už bývalou partnerkou Claire Elise Boucher alias Grimes premenovali na X Æ A-XII. Elon už v minulosti vysvetľoval, čo vlastne toto meno znamená, v šou Joeho Rogana.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

X je vraj v mene naozaj, Æ vyslovuješ ako anglické slovo Ash (prach) a A-12, o ktoré sa pri výbere mena vraj postaral sám otec, je skratkou pre podľa neho najviac cool lietadlo na svete, Lockheed A-12 prezývané Archangel (Archanjel). 

Domov
Zdieľať
Diskusia