Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2021, 19:47
Čas čítania 1:30
Tímea Krauszová TASR

Pandémia sa pre zaočkovaných musí skončiť, žiada SaS. Nesúhlasí s núdzovým stavom ani so zákazom vychádzania

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Koaličnej strane sa návrhy odborníkov nepozdávajú.

Koaličná SaS nesúhlasí s návrhmi, ktoré predstavili členovia konzília odborníkov. Odmieta zatvárať školy mimo školského automatu, nepáči sa jej ani predstava zatvorených prevádzok po desiatej večer aj pre zaočkovaných, odmieta aj núdzový stav a zákaz vychádzania.

Tieto kroky odborníci navrhovali zväčša lokálne, pre najhoršie okresy. SaS je však zástancom toho, že treba vyslať spoločnosti jasný signál, že pre zaočkovaných sa pandémia skončila. Očakáva, že sa tým zvýši motivácia na očkovanie a pandémia sa tak zvládne.

Ľudí treba očkovať a nie zatvárať

Konzíliu odborníkov, ako strana tvrdí, navrhla viaceré opatrenia. Niektoré boli akceptované, iné nie. Strana napríklad navrhovala vysielať denné reportáže a diskusie s odborníkmi na tému dezinformácií v RTVS, ale odborníci tento návrh odmietli, povedala Jana Bittó Cigániková. 

SaS vidí prioritu najmä v motivácii ľudí dať sa očkovať a nie v zatváraní všetkých prevádzok v bordových a čiernych okresoch aj pre zaočkovaných.

Domov
Zdieľať
Diskusia