Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2021, 8:41
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Tajný agent vynášal informácie z NAKA za ojazdený Range Rover, pneumatiky aj okná na chatu. Mafiánovi vraj vyzradil, koho zadržia

NEWS JÁN KAĽAVSKÝ VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

Ján Kaľavský šéfoval operatívcom na Národnej kriminálnej agentúre, zároveň však bol tajným agentom, ktorý donášal informácie inšpekcii, ale aj mafiánovi Petrovi Petrovovi z takáčovcov.

Ján Kaľavský vraj vynášal informácie z Národnej kriminálnej agentúry a vymieňal ich za cennosti ako autá, pneumatiky alebo nové okná na svoju chatu. Vyplýva to z textu uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré má k dispozícii portál Aktuality.sk.

Podľa neho vraj bývalý šéf operatívy na NAKA spolupracoval s mafiánom z gangu takáčovcov Petrom Petrovom, ktorému posúval dôležité informácie o pripravovaných akciách, za čo dostal napríklad ojazdený Range Rover za približne 8- až 9-tisíc eur. Petrov mu zaplatil aj poistku a nové prezutie na toto auto.

Kaľavský vraj Petrovovi povedal o všetkých veľkých policajných akciách posledného obdobia. Týkalo sa to zadržania Ľudovíta Makóa, bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a ďalších. Petrov mal okrem iného aj informácie zo spisov. 

Text obvinenia Kaľavského, ktorý Aktuality získali, sa opiera práve o výpoveď mafiána, ktorý sa už k viacerým obvineniam priznal a spolupracuje s políciou. „Jedinou osobou, ktorá ma kedy žiadala a ovplyvňovala pred mojimi výsluchmi, bol práve Ján Kaľavský, ktorý ma minimálne od apríla 2020 žiadal, aby som nevypovedal proti jeho blízkemu priateľovi a šéfovi Petrovi Koščovi, ktorý sa obával stíhania svojej osoby,“ vypovedal Petrov na septembrovom výsluchu na inšpekcii.

Domov
Zdieľať
Diskusia