Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2021, 15:29
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Jankovská bola druhýkrát vo väzbe neprávom, rozhodol Ústavný súd. Porušili jej základné právo na osobnú slobodu

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Monika Jankovská podľa Ústavného súdu nemala ísť do väzby, keď ju prepustili v kauze Búrka. Napriek tomu ju priamo pred budovou väznice opäť zadržali.

Keď si po Moniku Jankovskú prišli pred väznicu v Trenčíne bezprostredne po prepustení v kauze Búrka, porušili jej základné právo na osobnú slobodu. Rozhodol o tom Ústavný súd, ktorý nariadil aj odškodnenie bývalej štátnej tajomníčky 

Krajský súd, ktorý o väzbe v kauze Fatima rozhodoval, musí Jankovskej zaplatiť trovy konania vo výške 460,90 eura. „ÚS konštatoval, že rozhodnutie KS v Trnave je nezákonné a porušuje jej základné práva z toho dôvodu, že dôvody kolúznej väzby tak, ako boli konštatované, nie sú postavené na konkrétnych, zrozumiteľných a vnútorne konzistentných argumentoch, a teda nie je možné toto rozhodnutie preskúmať,“ vysvetlil obhajca nominantky Smeru s tým, že rozhodnutie krajského súdu bolo ústavne neakceptovateľné.

Domov
Zdieľať
Diskusia