Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2021, 20:00
Čas čítania 1:22
Adam Novosad

TOP 3 v piatok: Mladí vrahovia z Martina spoznali tresty, policajt žaluje Borisa Kollára a čaká nás 3-tisíc prípadov denne

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Tieto správy uplynulého dňa by ti nemali ujsť.

Mladí vrahovia sa dozvedeli tresty za svoj ohavný čin

Dvaja mladíci, ktorí začiatkom roka v Martine vylákali a zavraždili príležitostného murára Jozefa v kryte civilnej ochrany, spoznali svoje tresty.

Policajtom povedali, že muža zabili, aby na vlastnej koži vyskúšali, aký pocit je zavraždiť ľudskú bytosť. Súd im za ohavný čin naparil 20 a 24 rokov za mrežami. Pre viac informácií klikni sem.

vrazda bunker
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Koncom októbra nás čaká viac ako 3 000 prípadov denne

Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo svoje predikcie vývoja epidemickej situácie na Slovensku v nasledujúcich týždňoch. O predikciách informovala iniciatíva Dáta bez pátosu, ktorá s rezortom zdravotníctva spolupracuje.

Aj keď odborníci tvrdia, že situáciu má Slovensko viac či menej pod kontrolou, počet denných prírastkov bude aj naďalej stúpať a koncom októbra prekročí hranicu 3-tisíc nových prípadov denne. Do nemocníc však bude potrebné prevážať menej ako 10 percent všetkých nakazených. Viac informácií sa dočítaš tu.

koronavírus
Zdroj: TASR/AP

Vyšetrovateľ NAKA žaluje Borisa Kollára

Vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla sa rozhodol zažalovať predsedu parlamentu Borisa Kollára. Ten jeho meno nedávno spojil s mafiou, keď sa vyjadril, že nebude podporovať vznik novej „čurillovskej“ mafie, ktorá bude podľa neho zneužívať zákon pod krásnym a transparentným heslom.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Čurilla vopred avizoval, že Kollára za toto vyjadrenie zažaluje. Zo žaloby teraz vyplýva, že policajt ako odškodné žiada sumu 100-tisíc eur aj verejné ospravedlnenie za to, čo Kollár vyhlásil. Ak sa mu peniaze podarí získať, plánuje venovať ich všetky na charitu. Viac sa dozvieš na tomto odkaze.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Polícia SR

Instagramový post dňa: Sme rodina

Vládna strana Sme rodina dnes odstúpila od podpory novely zákona o ochrane prírody. Novela mala obsahovať reformu národných parkov, ich zonácie, ťažby dreva aj výmery lesov. Kollár ako predseda Sme rodina argumentoval, že zákon zabudol na ľudí z regiónov, ktorých by sa najviac dotkol.

„Minister životného prostredia Ján Budaj stojí za reformou národných parkov. Náhle odstúpenie nebolo zo strany predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára vecne odôvodnené. Fakty, na ktoré sa odvolával, napr. vo veci výmery spomínaných lesov, boli mylné,“ uviedlo ministerstvo životného prostredia so slovami, že minister Budaj je Kollárovi pripravený objasniť všetky nezrovnalosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia