Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2021, 21:14
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Ste príliš krásna na to, aby ste rozumeli energetike, naznačil Putin americkej reportérke

Ste príliš krásna na to, aby ste rozumeli energetike, naznačil Putin americkej reportérke
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident Vladimir Putin odpovedal na otázky americkej reportérky počas konferencie Russian Energy Week.

Ruský prezident Vladimir Putin čelil počas uplynulého týždňa otázkam reportérky americkej televízie CNBC o energetike, lenže keď chcela vedieť detaily, tak ju iba odbil, informuje Business Insider.

Reportérka Hadley Gamble sa na konferencii Russian Energy Week v Moskve vypytovala, prečo Rusko nedodáva do Európy dostatok plynu, na čo Putin reagoval slovami, že je príliš krásna na to, aby jeho vysvetlenie pochopila.

Gamble sa Putina pýtala na obvinenia, ktoré voči Rusku v uplynulých dňoch vzniesli aktivisti z viacerých európskych krajín.

Zvyšujúce sa ceny energií v Európe a rastúca inflácia podľa kritiky zahrali do kariet Ruskej federácii, a tak sa Putin údajne rozhodol obmedziť množstvo plynu smerujúceho na starý kontinent, aby napätú situáciu s vysokými cenami zintenzívnil.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin/AP/TASR

Na otázku reportérky však Putin reagoval jasne. „Ja krásnej žene hovorím jednu vec. Ona mi okamžite povie opačnú vec, akoby nepočula, čo som jej povedal,“ okomentoval otázky americkej reportérky ruský prezident.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Podľa Putina však Rusko neobmedzuje množstvo plynu prúdiaceho do Európy, ale práve naopak. Na konferencii verejnosti oznámil, že Rusko množstvo zásob v potrubiach do Európy dokonca zvyšuje.  

„Naozaj som povedal niečo, čo je také ťažké pochopiť?“ zamýšľal sa Putin po tom, čo ho reportérka konfrontovala, ale zo svojej oficiálnej pozície neustúpil a naďalej tvrdil, že Rusko s plynom narába tak, ako Európa potrebuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia