Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2021, 16:10
Čas čítania 0:29
Kamila Šebestová

Zakázali snímanie kondómu počas sexu bez súhlasu oboch partnerov. V Kalifornii chcú tak chrániť ľudí pred možným rizikom

NEWS SEXUALITA SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Partneri sa budú musieť jeden druhého spýtať, či si môžu počas sexu dať dole kondóm.

Sexuálni partneri si už nebudú môcť sňať kondóm počas súlože bez vzájomného súhlasu. Kalifornská snemovňa prichádza s novým zákonom, ktorý má pomáhať chrániť ľudí pred nechceným tehotenstvom alebo pohlavne prenosnými chorobami.

Podľa výskumu austrálskej univerzity jedna z troch žien zažila situáciu, keď si muž počas sexu dal dole kondóm bez jej súhlasu. S rovnakým problémom sa stretol aj jeden z piatich mužov. 

„Ak jeden z partnerov koná počas sexu bez súhlasu druhého partnera, nie je to definícia znásilnenia alebo sexuálne motivovaného útoku?“ povedala pre BBC členka kalifornskej snemovne Cristina Garciová, ktorá iniciovala návrh tohto zákona. 

Výskumy aj aktivisti tvrdia, že „stealthing“ (ako nechcený sex bez kondómu nazvali) sa môže stať každému. Mnohým ľuďom takto priniesol nechcené tehotenstvá alebo sa preň nakazili pohlavnými chorobami. 

Odporúčané
Spoznala ho cez Tinder, znásilnil ju u seba doma: Myslela som si, že je to moja vina, už viem, že to nie je pravda (Rozhovor) Spoznala ho cez Tinder, znásilnil ju u seba doma: Myslela som si, že je to moja vina, už viem, že to nie je pravda (Rozhovor) 20. apríla 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia