Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. októbra 2021, 22:05
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Kontroverzný youtuber Vaský, ktorý sa vyhrážal roxorovou tyčou, dostal podmienku

NEWS SÚDY YOUTUBE
Uložiť Uložené

Vaský má v pláne odvolať sa.

Kontroverzný youtuber je opäť vinný z prečinu násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania pre svoje výroky o „roxorovej revolúcii“. Okresný súd v Banskej Bystrici mu vzhľadom na problematické výroky uložil podmienečný trest. Ten je však zatiaľ neprávoplatný, obžalovaný má v pláne odvolať sa.

„Spravíme ďalšiu vec, a to zoznam ľudí, ktorí budú ubití na smrť roxorovými tyčami, a ideme spraviť revolúcie. To­to ob­do­bie bez­prá­via a vlá­dy or­ga­ni­zo­va­né­ho zlo­či­nu sa skon­čí v kr­vi! A to­to nie je vy­hráž­ka. To­to je sľub! Vy špi­na­ví fa­šis­tic­kí hajz­li,“ cituje jeho slová v uznesení Golian.

Na jeho výroky súhlasne prikyvoval aj Martin Daňo. Vyhrážky zverejnil ešte v roku 2015. Vaský sa pred senát okresného súdu postavil už druhýkrát. Odvolací súd totiž prvý rozsudok vrátil na nové prejednanie. Zároveň pre opakujúci sa pokračovací prečin výtržníctva spáchaný formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách Vaského aj Daňa vzal Okresný súd Bratislava I v decembri 2019 do väzby.

Rudolf VaskýMartin Daňo
Zdroj: Youtube/Martin Daňo
Domov
Zdieľať
Diskusia