Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. októbra 2021, 9:30
Čas čítania 8:29
Jakub Paulík

Boris Kollár s piťovcami na drinku a Mikuláš Černák, ktorý spí na tigrovi. 10 záberov na minulosť slovenskej mafie

Boris Kollár s piťovcami na drinku a Mikuláš Černák, ktorý spí na tigrovi. 10 záberov na minulosť slovenskej mafie
Zdroj: archív TASR
ZAUJÍMAVOSTI FOTOGRAFIE Z HISTÓRIE PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Krvavé popravy a spomienky na minulosť, z ktorej sa treba poučiť.

Mikuláš Černák je odsúdený za obrovské množstvo vrážd, no pri spánku s mláďatkom tigra pôsobil takmer nevinne. Nájomný zabijak Čistič zase neváhal odstrániť za peniaze ľudí, ale na súde sa zľakol a pokúsil sa utiecť. 

V novom článku zo série fotografií z minulosti sme sa zamerali na násilnú slovenskú mafiu z 90. rokov a zo začiatku milénia. Desať záberov poukazuje okrem iného na vojnu Albáncov s bratislavským podsvetím, bosa Juraja Ondrejčáka na drinku s Borisom Kollárom či vraždu mafiána, ktorý podľa Joža Ráža nebol zlým človekom.

Ak chceš ďalšie články o fotografiách z minulosti, sleduj toto vlákno.
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako dopadol bratislavský mafián, ktorý unášal ženy.
  • Kam ľudia z Dunajskej Stredy utekali pred pápayovcami.
  • Ako hrubokrkí gangstri obhajovali pred novinármi zavraždeného bratislavského bosa Jána Takáča.
  • Ako tigre Mikuláša Černáka pomohli mafiánskemu bosovi pri úteku pred políciou.
  • S ktorými mafiánmi sa poznal Boris Kollár.

Znásilňoval bratislavské ženy, zabila ho výbušnina (1995)

Bratia Danišovci.
Bratia Danišovci. Zdroj: TASR/Prezídium Policajného zboru SR

Nič iné si nezaslúžili. Aj takéto myšlienky 6. júla 1995 zrejme vírili v hlavách mnohých ľudí z Bratislavy, ktorí mali tú „česť“ s bratmi Vladimírom a Jozefom Danišovcami. Podľa dobových výpovedí patrili medzi násilníkov a hulvátov bez chrbtovej kosti, a tak ich vraždu mohol málokto ľutovať.

Tuti, ako prezývali Vladimíra, dokonca mužom na zábavách a v baroch údajne kradol ženy, ktoré odviedol do hotela Kyjev, kde ich znásilnil. Raz však na diskotéke obťažoval dievča, ktorého priateľ bol karatista a príslušník silových zložiek, a tak ho zmlátil. Kade chodil, tade robil mafiánom zlé meno.

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07

Mafiánski bosovia sa nakoniec pri stretnutí v reštaurácii Aušpitz v roku 1995 dohodli, že bratov Danišovcov zavraždia. Tuti sa vraj pri stretnutí správal veľmi arogantne a okrem iného urážal Vlada Černáka (brat Mikuláša Černáka – pozn. red.), ktorého pri pretláčaní porazil. Mikuláš Černák vtedy údajne vytiahol zbraň a chcel Tutiho na mieste zastreliť.

Podľa NAKA vraždu Danišovcov naplánoval Mikuláš Černák a bratislavský bos Miroslav Sýkora. Nálož údajne odpálil Robert Lališ, ktorý bol neskôr dlhoročným šéfom gangu sýkorovcov. 

Zabijaci automobil s Danišovcami odpálili 6. júla 1995 blízko budovy ministerstva financií. Časti tiel mafiánskych bratov sa rozleteli do okolia, niektoré z nich vraj viseli aj na stromoch.

Tigre ochránili Černáka pred políciou (19??)

Čo má spoločné filmový narkobarón Tony Montana a na doživotie odsúdený mafián Mikuláš Černák? Obaja vlastnili majestátneho tigra, Černák dokonca hneď niekoľkých. Dobové zábery, na ktorých sa hrá s mačkovitými šelmami a jednu z nich dokonca kŕmi mliekom, pôsobia v kontraste s jeho brutálnymi vraždami naozaj bizarne.

Na vyššie priloženej fotke zo začiatku 90. rokov vidno, ako drieme na mláďati tigra. Presný dátum jej vzniku nepoznáme. Černák svoje sibírske tigre dokonca choval v areáli penziónu Shark, kde sa nimi mohli pokochať hostia. V staršej reportáži pre TV Markíza vysvetlil, že odmalička vyrastal so zvieratami a vždy sa nimi zaoberal.

Odporúčané
Černák ho dobodal do chrbta a ďalší mafián mu odrezal hlavu. Profil bossa bossov, ako sa stal šofér šéfom slovenského podsvetia Černák ho dobodal do chrbta a ďalší mafián mu odrezal hlavu. Profil bossa bossov, ako sa stal šofér šéfom slovenského podsvetia 17. decembra 2019, 11:44

Pri nákupe tigrov Černák zrejme netušil, že mu v roku 1996 pomôžu pri úteku pred políciou. Keď mu manželka jedného rána oznámila, že majú pred domom kukláčov, vzal si so sebou pištoľ, telefón a cielene utiekol zadným vchodom okolo zvierat.

„Vedel som, že ak by aj zbadali, kadiaľ utekám z domu, tak za mnou tí kukláči do priestoru k tigrom nevbehnú, a aby tadiaľ za mnou prešli, museli by tigre uspať alebo zastreliť,“ napísal v knihe Prečo som prelomil mlčanie. Vďaka svojim domácim miláčikom teda zrejme získal drahocenný čas.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 104020 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa vraj policajti báli tigrov Mikuláša Černáka.
  • Ako na súde spacifikovali nájomného vraha Čističa.
  • Prečo museli sátorovci vykostiť telo mafiána.
  • Prečo mafiánsky kat Jozef Roháč vlastnil zbierku čapíc.
  • Ktorý policajný funkcionár si požičal 200 000 korún od mafiána predtým, než ho dal zabiť konkurenciou.
Domov
Zdieľať
Diskusia