Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2021, 9:30
Čas čítania 6:19
Adam Novosad

Superšport Audi R8 za 500 € aj stará Honda za pár šupov. Vyskúšali sme aplikáciu, cez ktorú si môžeš od Slovákov požičiavať autá

NEWS AUTOMOBILOVÉ TESTY
Uložiť Uložené

Slováci sa pomaly učia, ako namiesto nehnuteľností na Airbnb začať požičiavať svoje vlastné štvorkolesové tátoše.

Otvoríš aplikáciu, vyberieš si auto a zajtra si ho môžeš ísť prevziať, lebo potrebuješ ísť na výlet. Lenže ty sám žiadne nevlastníš, a tak sa ponoríš do sveta zdieľanej ekonomiky.

Na Slovensko prišla pred pár mesiacmi služba HoppyGo, ktorej cieľom je vyprázdniť parkoviská, kde stoja nepoužívané autá, ktoré by si mohli medzi sebou požičiavať Slováci a zabudnúť tak na tradičné vnímanie vlastníctva auta. Už ho vraj nemusíš vlastniť ako jediný človek, ale môžeš ho zdieľať s overenými cudzími osobami a dokonca si vďaka tomu slušne pasívne privyrobiť. 

My sme sa rozhodli HoppyGo vyskúšať na vlastnej koži, zistiť, či je služba použiteľná v bežnom živote, ak človek potrebuje zájsť na výlet, aké autá sú k dispozícii a či náhodou zatiaľ Slováci nemajú veľké oči pri nastavovaní cien, ktoré si za svoje tátoše pýtajú. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa HoppyGo snaží vyhnať nevyužívané autá z parkovísk.
  • Čo ti treba na to, aby si sa mohol registrovať a požičať si auto.
  • Aké sú momentálne ceny, ktoré nastavili ľudia na Slovensku a v Bratislave.
  • Prečo môžeme len závidieť ponuku exotických áut z Prahy.
  • Za koľko eur si môžeš na deň prenajať niečí superšport Audi R8.
  • Koľko ťa vyjde, ak chceš bežné auto na jednodňový výlet.
  • Ako prebieha komunikácia s majiteľom a prevzatie auta.
  • Prečo je prevzatie pri krátkodobom prenájme príliš zdĺhavé.
HoppyGo
Zdroj: HoppyGo

Čo keby si nikdy v živote nevlastnil auto?

Keď ideš na dovolenku, otvoríš si Airbnb, skontroluješ dostupnosť ubytovania, jeho hodnotenia a rezervuješ si ho. Požičiavanie auta cez HoppyGo funguje rovnako. Otvoríš aplikáciu, zadáš potrebný dátum a vyberáš z dostupných áut. Aktuálne je dostupných minimálne 130 áut po celom Slovensku, pričom najviac z nich, samozrejme, nájdeš v Bratislave.

Odporúčané
Má päťvalec s úžasným zvukom a ako bonus vie aj driftovať. Vyskúšali sme limitovanú Cupru Formentor VZ5 Má päťvalec s úžasným zvukom a ako bonus vie aj driftovať. Vyskúšali sme limitovanú Cupru Formentor VZ5 4. decembra 2023, 15:00

„Sme nadšenci do zdieľanej ekonomiky a meníme spôsob, akým ľudia premýšľajú o vlastníctve auta. Náš prístup je zároveň ekologický, pretože obmedzujeme množstvo áut, ktoré v daný okamih stoja nevyužívané na parkoviskách,“ opisuje svoje ciele HoppyGo na webovej stránke. 

Koncept zdieľanej ekonomiky sa spolieha na filtrovanie spoľahlivej ponuky zo strany zákazníkov, a tak rovnako ako v prípade Airbnb, aj požičiavanie áut cez HoppyGo záleží na recenziách a skúsenostiach. 

Za pár sekúnd dokážeš mať rezervované cudzie auto

Ak podľahneš pokušeniu a necháš sa po dočítaní tohto článku na HoppyGo nahovoriť, nemusíš zúfať, že ti registračný proces zaberie príliš veľa času. Registrácia je štruktúrovaná zrozumiteľne a potrebuješ len zadať svoje údaje, oskenovať vodičský a občiansky preukaz z oboch strán a už si len počkať na overenie zo strany HoppyGo.

Háčik spočíva v tom, že HoppyGo potrebuje overiť, či náhodou nepatríš medzi dlžníkov. Tento bezpečnostný prvok vnímame ako prevenciu prípadného odovzdania auta do rúk špekulantovi, ktorý by s ním odišiel a už sa nikdy nevrátil, pretože s takýmito činmi už majú v HoppyGo skúsenosti. 

Z nášho pohľadu prebehla registrácia bez výrazných komplikácií. Oskenovali sme potrebné dokumenty, HoppyGo si overilo našu identitu a ani zďaleka sme nemuseli čakať 24 hodín, kým sme mali prístup k rezerváciám. 

Odporúčané
Vyskúšali sme vynovený Mercedes GLE v dvoch verziách. Bezkonkurenčný plug-in hybrid a krásne AMG s parádnym zvukom Vyskúšali sme vynovený Mercedes GLE v dvoch verziách. Bezkonkurenčný plug-in hybrid a krásne AMG s parádnym zvukom 23. októbra 2023, 12:30

„Pokiaľ prejdete naším scoringom, váš profil bude schválený za pár sekúnd. Od prvej návštevy stránok môžete byť zaregistrovaný a mať potvrdené vaše vysnívané auto v okamihu,“ vysvetľuje na webe HoppyGo stránka s najčastejšími otázkami od začínajúcich používateľov.

HoppyGo
Zdroj: HoppyGo

Za 500 € môžeš mať v Bratislave superšport Audi R8 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102829 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké sú momentálne ceny, ktoré nastavili ľudia na Slovensku a v Bratislave.
  • Prečo môžeme len závidieť ponuku exotických áut z Prahy.
  • Za koľko eur si môžeš na deň prenajať niečí superšport Audi R8.
  • Koľko ťa vyjde, ak chceš bežné auto na jednodňový výlet.
  • Ako prebieha komunikácia s majiteľom a prevzatie auta.
  • Prečo je prevzatie pri krátkodobom prenájme príliš zdĺhavé.
  • Koľko tisíc eur už Slováci prenajímajúci autá zarobili od mája.
  • Či sa HoppyGo oplatí vyskúšať.
Domov
Zdieľať
Diskusia