Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2021, 22:57
Čas čítania 0:41
Martin Adam Pavlík TASR

Pápež František citoval Putina. Myslel si, že ide o slová Merkelovej

Pápež František citoval Putina. Myslel si, že ide o slová Merkelovej
Zdroj: TASR/AP
NEWS AFGANISTAN PÁPEŽ VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Stalo sa mu to v rozhovore pre španielsku rozhlasovú stanicu COPE, ktorý sa uskutočnil vo Vatikáne koncom minulého týždňa.

Rozhlasová stanica vo vlastníctve Konferencie biskupov Španielska odvysielala rozhovor v stredu a uviedla, že jeho obsah preveril samotný pápež. Toho sa v rozhovore pýtali na politickú situáciu v Afganistane po tom, čo sa Spojené štáty a ich spojenci po 20 rokoch vojenskej operácie stiahli z krajiny, ktorú následne ovládlo hnutie Taliban.


Pápež František povedal, že odpovie pomocou citátu „jednej z najväčších politických osobností sveta“. „Je potrebné zastaviť nezodpovednú politiku vnucovania vlastných hodnôt iným a pokusy vybudovať demokraciu v iných krajinách na základe vonkajších modelov bez toho, aby sa zohľadnili historické, etnické a náboženské otázky, pričom sa úplne ignorovali tradície iných národov,“ povedal následne.

Domov
Zdieľať
Diskusia