Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2021, 19:51
Čas čítania 1:00
Ema Stanovská TASR

Sudca Golian o Monike Jankovskej: Nepoznám inú osobu, ktorá by tak poškodila sudcovský stav. Janíčka odsúdil na peňažný trest

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Trenčiansky podnikateľ sa vraj dopustil trestného činu krivého obvinenia, keď v listoch uviedol, že Jankovská prijala úplatky.

Okresný súd v Bratislave odsúdil v utorok podvečer bývalého majiteľa trenčianskeho baru Fatima Ondreja Janíčka na peňažný trest 160 eur. Ak sumu neuhradí, mal by si odpykať mesiac vo väzení. Informovala o tom TASR.

Ondrej Janíček čelil obžalobe z činov krivej výpovede a ohovárania v súvislosti s vyjadreniami na margo niekdajšej sudkyne a bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej.

Podľa samosudcu Jána Goliana sa však Janíček dopustil trestného činu krivého obvinenia, keď v listoch, ktoré adresoval ministerstvu spravodlivosti, generálnej prokuratúre či Prezídiu Policajného zboru SR, uviedol, že Jankovská vraj prijala úplatky. „Obžalovaný mal v úmysle spôsobiť poškodenej trestné stíhanie,“ povedal samosudca.

Domov
Zdieľať
Diskusia