Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. augusta 2021, 16:38
Čas čítania 1:00
Ema Stanovská

Recidivista z Dunajskej Stredy utekal pred policajtmi. Z auta za jazdy vyhadzoval 400 dávok pervitínu

NEWS DROGY
Uložiť Uložené

Hrozí mu odňatie slobody na 10 až 15 rokov.

Polícia v piatok (27. 8.) zadržala počas akcie s krycím názvom Veštec 1 32-ročného recidivistu z Hornej Potône v okrese Dunajská Streda. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom TASR.

„Muž si na prevoz drog zaobstaral 30-ročného vodiča s autom Škoda Octavia combi. Šamorínski policajti ich v obci Štvrtok na Ostrove vyzvali, aby zastavili. Vodič na výzvu nereagoval a počas jazdy sa podarilo spolujazdcovi vyhodiť z auta viac ako 400 dávok drogy. V obci Hubice sa obaja nakoniec policajtom vzdali. Policajti vyhodené vrecká našli a zaistili, na slobode obmedzili oboch mužov,“ povedala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Užil extázu, metamfetamín a amfetamín

Policajti tiež zistili, že ďalšie drogy môže mať podozrivý muž ukryté v domoch. „Pri dvoch domových prehliadkach bol nasadený do akcie aj služobný pes, špecialistka na vyhľadávanie drog so psovodom,“ povedala Linkešová s tým, že v spálni v nočnom stolíku policajti objavili ďalšie dávky pervitínu.

Podľa expertov išlo o minimálne 500 dávok pervitínu vo forme bázy. Policajti zo Šamorína riešia podľa Linkešovej aj vodiča, ktorý drogového dílera vozil. „Po odbere moču mu vyšli pozitívne tri hodnoty, a to na extázu, metamfetamín a amfetamín. Prišiel o vodičský preukaz a o jeho vine a treste bude polícia rozhodovať v správnom konaní,“ doplnila.

Odporúčané
Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) 25. marca 2024, 12:30

Podľa slov hovorkyne bol muž už v minulosti viackrát súdne trestaný. O jeho väzobnom stíhaní sa rozhoduje v utorok, pričom mu hrozí strata slobody na 10 až 15 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia