Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2021, 17:30
Čas čítania 5:02
Viktor Kniš

Telenovela Za ľudí zrejme smeruje do finále: Remišová prešla do ofenzívy, skloňuje sa vstup Kolíkovej frakcie do SaS

NEWS MÁRIA KOLÍKOVÁ VERONIKA REMIŠOVÁ ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Nepokoje v strane idú do finále. Predsedníčka strany už viac nestrpí šumy z parlamentu, keďže sa hovorí o vstupe Kolíkovej frakcie do jednej zo súčasných koaličných strán.

Predsedníčka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová navrhne predsedníctvu strany pozastavenie výkonu práv členov skupinke funkcionárov strany okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Remišová tvrdí, že členovia frakcie koordinujú s konkurenčnými politickými stranami postup proti vlastnej strane.


„Skupinka okolo Kolíkovej svojimi vyjadreniami už niekoľko mesiacov ukazuje, že nemá záujem o rozvoj strany Za ľudí a o spoločné presadzovanie jej hodnôt a programu,“ vyhlásila v stanovisku Remišová. Skupina podľa nej „poza chrbát“ predsedníctva rokuje s konkurenčnými politickými stranami o postupe, ako zo strany odísť a zároveň si udržať svoje funkcie, ktoré získala vďaka strane.

Podľa Remišovej je to v rozpore so stanovami strany a poškodzuje ju to. Hovorí o zrádzaní hodnôt a členov strany Za ľudí.

Strana sa rozpadá už dlhšie. Hlavným dôvodom je neochota Veroniky Remišovej zvolať mimoriadny snem, na ktorom by Za ľudí zvolili lídra. Medzičasom sa koaličný subjekt, ktorý zakladal Andrej Kiska, rozdelil na dve polovice. Frakcia Márie Kolíkovej sa už uchádzala o to, aby mala zástupcu na koaličných radách, čím by sa jej členovia stali takmer nezávislí od Veroniky Remišovej. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo sa hovorí na parlamentných chodbách a do ktorej strany vraj Kolíkovej frakcia môže vstúpiť.
  • Ako postupne odpadávajú členovia predsedníctva strany Za ľudí.
  • Prečo Veronike Remišovej polovica strany neverí.
  • Ako sa darí strane Za ľudí v prieskumoch.
Domov
Zdieľať
Diskusia