Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2021, 7:33
Čas čítania 1:47
Daniel Mikolášik TASR

Taliban chce zostaviť dočasnú vládu, v rezortoch vraj budú môcť pracovať aj ženy. V Kábule stále hrozia útoky

NEWS AFGANISTAN TALIBAN
Uložiť Uložené

V dočasnom kabinete plánujú zastúpiť lídrov zo všetkých etnických skupín a kmeňov v krajine.

Situácia na letisku v afganskej metropole Kábul je „veľmi nebezpečná“ a na samotnom letisku i v jeho okolí naďalej hrozia útoky. Uviedlo to v piatok krízové centrum nemeckého ministerstva zahraničných vecí v správe pre nemeckých občanov, informovala agentúra DPA.

„Preto vám dôrazne odporúčame, aby ste sa v súčasnosti na toto letisko nevydávali,“ píše sa v správe s tým, že zatiaľ sa nedá predpovedať, kedy bude obnovená riadna letová prevádzka medzinárodného letiska v Kábule, na ktorom momentálne nie sú k dispozícii žiadne civilné ani komerčné lety.

KábulAfganistanletisko
Zdroj: TASR/AP


Vo štvrtok sa neďaleko kábulského letiska odpálili najmenej dvaja samovražední útočníci. O život prišli desiatky ľudí vrátane 13 amerických vojakov. Nemecká armáda vo štvrtok po 11 dňoch ukončila letecký most z Kábulu, v rámci ktorého prepravili 5 347 ľudí z najmenej 45 krajín, z nich približne 500 Nemcov a vyše 4 000 Afgancov – bývalých spolupracovníkov Nemecka a ohrozené osoby, ako sú pracovníci organizácií za práva žien a ľudské práva.

Domov
Zdieľať
Diskusia